Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

CLUBUL FĂRĂONENILOR

Prietenia adevărată? Ce este ea? Oare există cu adevărat?

E oare posibil ca două persoane să fie prieteni cu adevărat?

Se știe că fetele sunt prietene bune între ele; dar când se supără prietenia lor e stricată pentru totdeauna. Despre prieteniile "fete-fete" sau "băieți-băieți" se știu o mulțime de lucruri dar pe mine mă interesează prietenia "fete-băieți", și cred că, de asemenea, pe mulți alții.

Am avut norocul ca cea mai bună prietenă a mea să fie un băiat, asta după ce o altă prietena m-a "lăsat baltă".

O prietenie înseamnă, în primul rând, ÎNCREDERE, încredere în tine și în celălalt; RESPECT, respect față de tine și de celălalt; IUBIRE, iubire față de tine și de celălalt.

O relație de prietenie (amiciție) între un băiat și o fată este mai profundă, bună, de durată și adevărată decât altele. Fiecare dorește să afle ce gândește celălalt, sperând astfel că îi va înțelege pe băieți/fete, reușind să nu-i supere pe cei din jurul lui și sperând că îi va avea ca prieteni.

"A început cu un simplu "salut" , au urmat vorbe, întâlniri, destăinuiri profunde, secrete care nu trebuiau spuse oricui, s-a oferit un umăr pe care să se plângă când era nevoie, un sprijin și consolare în greutăți, cuvinte ca "ești drăguță", "îmi place de tine" care aveau rolul să-ți ridice moralul sau stima de sine au fost urmate de "TE IUBESC" pentru a se ști iubit măcar de cel puțin o persoană apropiată lui, dar... DAR... dar a intervenit inima care i-a făcut să se îndrăgostească unul de altul. Prietenia lor era pe cale de dispariție. DE CE?

De ce nu pot rămâne prieteni? De ce trebuie să se termine așa? Poate că acea iubire e de moment, e trecătoare, sau poate că e una adevărată ce are să dureze toată viața. Nu au vorbit despre asta? Au lăsat să treacă pe lângă ei, au ratat ocazia vieții lor, au ratat cea mai mare comoară: IUBIREA. Au ezitat. Nu au vorbit, și nu mai vorbesc nici acum, deloc.

IUBIREA... INIMA... DRAGOSTEA... PRIETENIA...

S-a stins, toate au trecut, a rămas doar... amintirea unei prietenii sincere, curate și frumoase care părea că nu se mai termină niciodată; a rămas doar dragostea pe care și-o mai poartă: IUBIREA sau PRIETENIA.

S-a terminat cu dureri de inimă, cu regrete că nu mai sunt ca la început. Pot fi încă prieteni, sau chiar ceva mai mult decât prieteni, dar... se vor mai întâlni, își vor mai vorbi? Poate da, căci... se iubesc, iar cei care se iubesc se întâlnesc în cele din urmă, chiar dacă e peste 50 de ani sau în RAI în fața lui Dumnezeu.

Au avut visuri care s-au spulberat, dar speră să le regăsească cu alte persoane. Ea are prieten, el are prietenă. Ea vorbește despre căsătorie cu prietenul și se gândește la el, el își ascunde dragostea față de ea, se arată indiferent pentru a nu suferi mai mult. Amândoi își neagă sentimentele. DE CE?"

Dacă au fost niște sentimente de moment? A meritat să fie sacrificată prietenia lor?

Totul începe cu un salut și se termină cu dureri de inimă.

Cristina Vaida

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com