Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Prezența surorilor în lume

EuropaOrientul MijlociuAmerica de SudAfricaAmerica de NordAsia de Sud-EstAsia

În 1860, Suririle "Maria Bambina" au început o experiență caritativă după exemplul sfintelor Bartolomea Capitanio și Vincenza Gerosa în multe țări ale lumii. Astăzi sunt prezente în Africa, Asia, America și Europa.
Cu bogăția iubirii și prin colaborarea celor care împărtășesc misiunea lor:
- anunță evanghelia prin cuvinte și fapte;
- îi primesc pe cei care sunt în nevoi;
- îi hrănesc pe cei cărora le este foame;
- se îngrijesc de bolnavi
- educă și ajută pe cei care s-a abandonat sieși;
- dăruiesc un viitor demn multor persoane.

 

Institutul în lume:

Europa
Asia de Sud-Est
Asia
Orientul Mijlociu
Africa
America de Nord
America de Sud

America de Nord

comunități prezente:
California 2

În 1959, plecând din Argentina, surorile ajung în Citrus Heights, California, unde era urgentă formarea catolică a tinerilor.

America de Sud

comunități prezente:
Argentina 17
Brazilia 13
Peru 4
Uruguay 2

Din Italia, surorile se duc în Argentina, la Buenos Aires în 1909 cu scopul asistenței celor orfani și a emigraților italieni. De aici, opera de caritate a surorilor iradiază în Uruguay în 1937, Brazilia în 1947; apoi, în 1969 în Perù.

Europa

comunități prezente:
Anglia 1
Italia 160
Spania 2
România 4

În Italia, unde ia ființă Institutul în 1832, primele comunități se concentrează în Lombardia și Veneto pentru ca după unirea Italiei să se extindă și spre sudul țării. Prima provincie din sud va lua naștere abia în 1977, când se dă curs invitației papei Paul al VI-lea de a fi sensibili mai mult pentru zonele unde prezența consacraților este mai redusă.
În 1950 se reunește la Minano, în Spania, prima comunitate constituită din surori care proveneau din Argentina și Italia cu scopul de a deschide un nou noviciat și de a se dedica formării tinerilor.
În 1050 se deschide la Londra (Anglia) "Casa Studentului" pentru studiul limbii și pentru pregătirea surorilor misionare.
Situația politică schimbată și nevoile țărilor din Estul Europei încurajează crearea unei comunități în România în 1990.

Africa

comunități prezente:
Egipt 1
Zambia 8
Zimbabwe 3

Dând curs invitației Cardinalului G.B. Montini (viitorul papă Paul al VI-lea), în 1959 Institutul își asumă la Kariba în Rhodesia (azi, Zimbabwe) misiunea asistenței familiilro italiene și a indigenilor angajați la construirea unui dig pe malurile râului Zambesi.
În 1967 prezența surorilor se extinde în Zambia.
Din 2002 există o comunitate la Port Said, în Egipt lucrând în domeniul spitalelor (asistente medicale) și școlar.

Orientul Mijlociu

comunități prezente:
Israel 1
Turcia 1

Institutul este prezent la Nazaret (Israel) din 1984 (cu misiune în spitale) și la Iskenderun (Turcia) din 1999 pentru o experiență misionară.

Asia

comunități prezente:
Japonia 2

Dând curs unei invitații a prefectului apostolic de Nagoya, în 1961 o mică comunitate se stabilește la Seto (Japonia) pentru deschiderea unei Școli superioare pentru fete.

Asia de Sud-Est

comunități prezente:
India 182
Nepal 4
Bangladesh 17
Myanmar 26
Thailandia 2

India, unde surorile ajung în 1860, devine la rândul său un punct de iradiere (răspândire) a misiuni Institutului către alte țări din estul Asiei.
În 1864, niște surori se mută de la Krishnagar la Jessore începând extinderea spre Pakistan, actualul Bangladesh.
Depinzând de Bengala, în 1916 ia naștere prima comunitate în Birmania, actualul Myanmar. După expulzarea religioșilor străini din această țară, niște surori, în 1966, se mută în Thailanda.
Din 1999 Institutul este prezent în Nepal cu o misiune pastorală și educativă.

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com