Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!
Sfânta Vincenza Gerosa

Sfânta Vincenza Gerosa

Data sărbătoririi: 28 iunie
Cunoscută și ca: Caterina Gerosa
Data nașterii: 1784 la Lovere, Lombardia, Italia
Data morții: 28 iunie 1847
Data canonizării: 18 mai 1950, de papa Pius al XII-lea

Caterina Gerosa s-a născut la Lovere pe 29 octombrie din Gianantonio și Giacomina Macario. După ea au venit la lumină alte trei surioare.

Cu toate că familia avea o stare economică bună, adoptă un stil de viață modest; face tot posibilul să crească fiicele în frica lui Dumnezeu și este deschisă spre operele de binefacere.

Caterina crește cultivând pietatea și înrădăcinându-se în credință și în iubire față de Dumnezeu și față de aproapele, însă în familia sa nu lipsește suferința. Caterina învață să împartă suferința sa cu Isus răstignit: de la El trage forța pentru a trăi crucea sa și intră treptat în nucleul misterului creștin, care este mister de moarte și de viață, de moarte și de înviere, convinsă că fragilitățile și mizeriile noastre nu-l împiedică pe Dumnezeu să ne iubească și că în crucea lui Cristos găsește sens tot ceea ce pentru noi nu are sens imediat; ca suferința, limita moartea.

Sfânta Vincenza Gerosa Astfel Caterina intră în misterul lui Cristos răstignit și se unește lui, cu cât se deschide mai mult spre cei săraci, nevoiași de ajutor trupesc și sufletesc, cu atât mai mult ea intră în misterul unui Dumnezeu, care din iubire pentru noi moare pe cruce, cu atât mai mult se simte împinsă să reverse această caritate asupra celui flămând, însetat, gol, bolnav. De aceea putem spune că cei doi poli mari ai vieții Gerosei sunt Crucifixul și săracul. Săracii din timpul Gerosei sunt; cei cărora le lipsește necesarul pentru a trăi, bolnavii fără asistență, tinerele ce trebuie îndreptate spre bine, familiile cu probleme, seminariștii... frați cu diferite chipuri în care ea vede Chipul lui Cristos. Caută să facă caritatea în mod discret, fără a umili persoanele și fără a fi văzută.

Când i se propune să i se alăture Bartolomeei pentru ca să poată lua ființă Institutul pentru operele de milostivire, mai întâi se simte tulburată, dar imediat ce înțelege că este vorba despre voința lui Dumnezeu, se încredințează cu totul fără rezerve, deoarece Dumnezeu este Dumnezeu și ceea ce El cere este lucrul cel mai bun, înțelege că strada ascultării este calea care o eliberează de sine însăși și o face asemenea Crucifixului, astfel pe 21 noiembrie 1832 poate să se înființeze în Lovere Institutul Surorilor de Caritate, unde primește numele de Vincenza când face procesiunea religioasă.

Gerosa face parte din generația celor "blânzi care moștenesc pământul", pentru că nu opune rezistență lui Dumnezeu, însă acceptă tot ce-i cere și colaborează.

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com