Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

BISERICA VORBEșTE DESPRE MINISTRANȚI

Vă vorbește papa!

Sfântul Părinte papa s-a adresat de foarte multe ori ministranților, pe care îi iubește într-un mod deosebit. Iată ce frumos i-a încurajat el odată pe ministranți: "Dragii mei, să nu uitați niciodată că Isus este prietenul nostru cel mai apropiat, cel care ne însoțește mereu, Isus este prietenul pe care să nu-l părăsiți niciodată. Isus vă cunoaște pe fiecare în parte, vă știe numele, vă însoțește, vă ajută, merge cu voi pe drum, participă la bucuriile voastre și vă mângâie în clipele de durere și de tristețe. Fiți mesagerii și mărturisitorii bucuroși ai prietenului Isus în familiile voastre, între prietenii voștri, la locurile voastre de joacă și în vacanțe".

* * *

Dragi ministranți, iată ce le spune însuși Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea preoților, despre slujirea voastră la altar: "...Atunci când își desfășoară slujirea la altar cu bucurie și entuziasm, le oferă celor de vârsta lor o mărturie elocventă despre importanța și frumusețea Euharistiei". Așadar, voi dați exemplu atunci când slujiți la altar?

Cardinalul Carlo Martini, îi încurajează pe ministranți: Biserica este casa noastră

Într-o cuvântare a sa, în 1986, cardinalul Carlo Martini, îi încuraja pe ministranții din dieceza sa spunându-le: "Voi, ministranților, puteți spune: Biserica e casa noastră. Să zicem că într-o zi mama vă caută și nu vă găsește. Imediat va spune: "Băiatul meu sigur e la biserică sau la parohie".

Iată patru motive pentru care vă spun aceasta, continuă cardinalul, pentru care Biserica e casa voastră.

Mai întâi pentru că aici e casa Tatălui și simțim că aici e cineva care ne vrea doar binele. Acasă la noi e tata, mama, frații, care ne vor doar binele. Dar chiar și binele pe care ni-l doresc ei tot de la Isus provine. Oare nu tot binele din lumea aceasta ne vine de la Isus? Așadar, când suntem în biserică, suntem în casa aceluia care ne vrea binele din totdeauna, mereu și pentru totdeauna.

Al doilea motiv: biserica este casa noastră pentru că aici suntem activi, aici facem lucruri importante, mai ales ministranții. În biserică și în parohie voi aveți o slujire importantă. Mă bucur să văd adesea ministranți foarte activi și gata de a ajuta oricând.

Al treilea motiv: aici învățăm de la Isus să fim buni, să ajutăm pe alții, să nu ținem supărare, să ne facem prieteni, să ne rugăm și o mulțime de alte lucruri minunate. Este casa unde ne facem temele pentru cer.

Cred că mai este și un al patrulea motiv. Aici mulți copii au auzit chemarea lui Isus. În timp ce slujesc la altar, ministranții sunt mai aproape de Isus și el le vorbește ca unor prieteni foarte apropiați.

Eu însumi, când eram ministrant lângă altar, am auzit în sufletul meu această întrebare: Carlo, n-ai vrea să rămâi mereu în casa mea? Și eu am zis: "Da, Doamne, vreau!"

Așadar, iubiți ministranți, atunci când mergeți la biserică, spuneți: "Noi mergem acasă la prietenul nostru, la Isus!".

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2013 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com