Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Caracteristici și prevederi

Ministrantul este un copil sau un tânăr care ajută preotul la sfânta Liturghie și la alte celebrări liturgice. El trebuie să fie cuminte, ascultător, respectuos, gata să dea o mână de ajutor, isteț și bun la învățătură.

Trebuie să fie disponibil, adică să fie prezent la sfânta Liturghie sau când i se cere să facă altceva, să fie atent când este la altar și să participe activ atunci când ministrează.

Ministranții sunt prieteni, nu numai între ei, ci și cu ceilalți copii. Ei sunt cei mai buni copii la biserică dar și atunci când sunt în familie, la școală, la joacă... Trebuie să fie adevărate exemple pentru ceilalți copii.

Ministranții sunt obligați să asculte de părintele paroh și de ceilalți preoți, de d-l dascăl și de responsabilul lor direct. Este necesar să-i respecte mereu pe seminariști și pe feciorii de Biserică.

Ministranții trebuie să fie prezenți la sfânta Liturghie de la început și până la sfârșit. Vor intra în biserică cu cel puțin zece minute înainte de a începe sfânta Liturghie și vor spune, în particular, "Rugăciunea ministrantului".

În sacristie ministranții vor vorbi DOAR ÎN ȘOAPTĂ și doar atunci când este nevoie.

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2013 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com