Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Culorile liturgice:

Ministranții trebuie să știe că în diferite perioade sau zile din anul bisericesc culoarea unor haine liturgice este variată; iată care sunt culorile în diferite perioade:

Alb - se folosește în timpul Paștelui și al Crăciunului, în sărbătorile lui Cristos și ale sfintei Fecioare, ale îngerilor și ale sfinților care nu sunt martiri. Este culoarea bucuriei Paștelui, a luminii, a vieții.

Roșu - are două semnificații: darul Duhului Sfânt, dar e și culoarea sângelui, adică a suferinței, a martiriului. Se mai folosește în duminica Floriilor, în Vinerea Sfântă, în ziua de Rusalii, în sărbătorile apostolilor și ale sfinților martiri.

Verde - se folosește în timpul de peste an. Exprimă tinerețea Bisericii, începutul unei vieți noi.

Violet - indică speranța, așteptarea și dorința de a-l întâlni pe Isus, spiritul de pocăință. Se folosește în Advent, în Postul Mare și la înmormântări.

Acestea sunt culorile principale, dar mai sunt și altele care sunt mai puțin folosite:

Auriu - se folosește la sărbătorile foarte mari pentru a evidenția importanța lor.

Roz - ar trebui să se folosească în duminicile a III-a din Advent și a IV-a din Postul Mare. Reprezintă tot penitența, dar într-o formă mai atenuată decât culoarea violet.

Bleu - este culoarea folosită în sărbătorile dedicate Maicii Domnului. Nu este numaidecât o culoare liturgică, dar mulți o folosesc ca atare.

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2013 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com