Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Octava de rugăciune pentru unirea Bisericii

Odată cu botezul nostru am devenit martori ai iubirii lui Dumnezeu, dar trebuie să și arătăm acest lucru; astfel în perioada 18-25 ianuarie 2010, la nivel mondial mai multe religii se roagă pentru unirea în credință a Bisericii.

Astfel, Acțiunea Catolică din Faraoani, dar și cei care au dorit să participe, au îngenuncheat în fața altarului, în fiecare seara din această octava, după sfânta Liturghie rugându-se pentru unitatea creștinilor. Pe lângă cântecele ce răsunau din toată inima se alăturau rugăciuni specifice și o scurtă meditație.

Un moment emoționant și trăit intens de fiecare persoană a fost faptul că la sfârșitul serii de rugăciune ne țineam de mână, creând un lanț și cântând împreună cântecul "Leagă-ne Doamne", simbolizând astfel unirea ce ar trebui să existe între toate popoarele creștine.

Deoarece anul acesta s-a propus pentru săptămâna de rugăciune meditarea capitolului 24 al Evangheliei după Sfânta Luca, iar tema principală a fost "Voi veți fi martorii acestor lucruri", (Lc 24,48), noi am luat în serios aceasta misiune de a fi martori al lucrurilor frumoase înfăptuite de Dumnezeu, primind la sfârșitul acestei octave un bilețel pe care era scris un citat din această evanghelie, și pe care fiecare trebuia să îl aprofundeze.

În același timp fiecare creștin trebuie să conștientizeze că este un martor al bunătății lui Dumnezeu și să dovedească acest lucru prin rugăciune, dar mai ales prin comportamentul lor de adevărați creștini.

Să ne rugăm așadar pentru toți creștinii, pentru a putea fi mici misionari în familiile lor, la locul de muncă, în parohie și chiar în societate.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Ciuraru Simona

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com