Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Ziua Mamei

Ziua de 8 Martie este una cu totul deosebită, având o dublă semnificație. În primul rând, această zi marchează venirea primăverii, un timp în care natura întărită fiind de primele și mult așteptatele raze de soare, prinde viață. Al doilea rol pe care-l joacă această zi este acela de a ne reaminti de importanța majoră pe care o deține mama în viața noastră. Așadar, în semn de recunoștință pentru eforturile depuse de fiecare mamă, tinerii și copiii din comunitate au pregătit un scurt program artistic care a avut loc în biserică, duminică 7 martie 2010, după sfânta Liturghie de la ora 11.00.

Copiii, animați de dorința de a le mulțumi mamelor, au reușit prin cântecele, sceneta și poeziile recitate să aducă zâmbetul și bucuria pe chipurile spectatorilor, sădind în sufletele celor prezenți o parte din inocența și veselia lor. De asemenea, cântecele și sceneta tinerilor i-au ridicat pe cei de față la un grad mai înalt de sensibilitate, mesajul scenetei fiind unul foarte sugestiv și profund: "Dragi părinți, să nu uitați niciodată de inima pe care ați format-o la căsătorie și pe care ați dăruit-o copiilor voștri. Noi, copiii, așteptăm de la voi, în primul rând, dragostea fără de care nu putem trăi și fără de care nici un alt dar și gest sau gest din partea voastră nu este suficient. Dragi copii, voi, de cele mai multe ori nu puteți oferii cadouri părinților pentru a le arăta dragostea voastră. Însă îi puteți iubi ascultându-i, respectându-i și rugându-vă mereu pentru ei. Priviții mereu ca pe inima voastră fără de care nu puteți trăi!"

La final s-au oferit mamelor prezente superbe felicitări realizate cu dragoste de către copii.

În această zi le-am mai oferit mamelor un zâmbet însoțit de urarea: "La mulți ani tuturor mamelor din lume! Mulțumim că existați!"

Un alt omagiu a fost adus acestei zile și de tinerii care activează în Acțiunea Catolică, aceștia oferind mamelor membre din organizație flori și felicitări, încântându-le de asemenea și cu o serie de cântece pregătite în prealabil.

Ziua de 8 Martie este una extrem de semnificativă pentru multe persoane, în această zi fiind evidențiată valoarea femeii, care poate da viață. Această sărbătoare este corelată și cu venirea primăverii care, în plan simbolic, prinde viață și culoare, an de an, uimindu-ne permanent cu frumusețea și parfumul florilor proaspete.

Să renaștem și noi asemenea naturii primăvara, asemenea păsării Pheonix, din propria cenușă; să începem o viață nouă și să ne deschidem mai mult față de tot ceea ce ne înconjoară.

Haideți să urmăm exemplul naturii, lăsând viața să pulseze în noi cu mai multă putere pentru a primii în inima noastră inocența și frumusețea elementelor înconjurătoare, de care, de cele mai multe ori, nu suntem conștienți! Trebuie să recunoaștem adevărata valoare a celor din jur, pentru a putea iubi cu franchețe, iar dacă pentru acțiunile noastre principala resursă va fi dragostea, succesul va fi garantat. Așadar, iubește și lasă primăvara să-ți coloreze inima!

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Mitrea Alexandra-Iulia

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com