Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Sfântul Iosif - patronul Acțiunii Catolice

Pentru întreaga Biserică, ziua de 19 martie este una de sărbătoare, deoarece îl cinstim pe sfântul Iosif, patronul Bisericii universal; de asemenea și pentru membrii Acțiunii Catolice este o zi deosebită, deoarece îl sărbătoresc pe sfântul Iosif ca patron al acestei organizații.

Astfel, pentru a marca această zi, atât tinerii cât și adulții din Acțiunea Catolică s-au pregătit sufletește, participând la Rozariu, Calea Crucii și la sfânta Liturghie, unde au cântat din toată inima, s-au rugat și i-au oferit lui Dumnezeu daruri.

După sfânta Liturghie, alături de pr. vicar, pr. paroh și alți invitați, ne-am întâlnit la Oratoriu pentru a petrece câteva moment împreună; stând la masă, "ne-am molipsit" unii de la alții cu energie și entuziasm pentru a putea arăta și celorlalți că bucuria noastră este deplină. De asemenea doi dintre membrii Acțiunii Catolice au pregătit un concurs care să ne ajute să redescoperim ce înseamnă Acțiunea Catolică și cât de minunat este să faci parte din ea.

Poate că fără să ne dăm seama, seara a trecut prea repede, dar importanța sărbătorii rămâne mereu vie în viața noastră, deoarece asemenea sfântului Iosif, fiecare membru trebuie să prețuiască viața pe care Dumnezeu i-a încredințat-o și să o folosească nu pentru binele propriu, ci pentru binele celorlalți.

Haideți așadar ca împreună, cu ajutorul sfântului Iosif, să demonstrăm lumii că viața dăruită celorlalți este ceea ce ne face să simțim că într-adevăr trăim pentru a face binele și că nu suntem niciodată singuri, ci mereu este cineva de sus care privește și revarsă haruri asupra noastră.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Mariana Ciuraru

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com