Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Excursie la Odorheiul Secuiesc

Cu o dorință enormă de a se distra, un grup de 20 de persoane format din tinerii Acțiunii Catolice, cateheți, însoțitori și pr. Adrian, au plecat joi, 8 aprilie 2010 într-o excursie de trei zile la Odorheiul Secuiesc, care se pare ca a fost una reușită, cu adevărat frumoasă.

Plecarea a fost după sfânta Liturghie de dimineață, unde am participat cu toții, încărcându-ne astfel cu bucurie și bună dispoziție. Cel mai important este că în excursie tinerii s-au distrat dar au și învățat multe lucruri, îmbogățindu-se sufletește, atât din faptul ca au fost împreună, cât și datorită locului în care au fost cazați.

Chiar dacă drumul a fost lung, toți s-au simțit bine în fiecare moment, microbuzul răsunând de cântecele minunate ale acestora, venind fiecare, în același timp, cu propuneri de jocuri.

În momentul ajungerii la destinație, la casa "Sf. Iosif" a surorilor din congregația Inimii Neprihănite, toți au fost impresionați de imensa clădire (200 de camere), dar mai ales de istoricul ei. Cele 12 maici de confesiune greco-catolice au grijă de 125 de copii, nepercepând nici o taxa. Ele își dedică tot timpul îngrijirii acestora, fiind ajutate, prin bunătatea lui Dumnezeu, de donatori care le vin în ajutor cu diferite sume de bani și produse. Acesta casă, după cum povestea sora superioară Emilia Trif, este "Casa Sfintei Fecioare Maria".

După un prânz copios, tinerii împreună cu copiii din această casă s-au adunat în sala de sport, unde s-a dat startul unui meci de handbal, iar mai târziu unui meci de baschet, după care, pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru aceste moment am participat la sfânta Liturghie de rit greco-catolic.

A doua zi a fost cu adevărat una încărcata și frumoasă, întrucât s-a vizitat Stațiunea Sovata și Lacul Ursu care este cel mai important lac sărat și heliotermal din Europa. Seara, bucuria a fost cu atât mai mare cu cât adunați în jurul unui foc de tabără am cântat și ne-am distrat împreună cu copiii din casă. Înainte de a merge în cameră, ne-am jucat un ultim meci de handbal, mulțumindu-le în același timp tuturor pentru primirea călduroasă și prietenia pe care ne-au oferit-o.

Cu o mare tristețe în suflet deoarece zilele de excursie s-au încheiat, dar în același timp cu o mare bucurie pentru că am avut ocazia de a petrece un timp împreună într-un loc binecuvântat de Dumnezeu ne-am îndreptat spre casă, dar înainte de a pleca, surorile din casa ne-au făcut o surpriză oferindu-ne fiecăruia câte un puzzle și o mică amintire.

Mulțumindu-le din inima pentru toate, dar și pentru primirea călduroasă, deoarece când am ajuns în camere am găsit fiecare pe pat câte o ciocolată, gest ce ne-a impresionat profund, ne-am luat rămas bun, după care am plecat spre casă cu inimile pline de bucurie.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Ciuraru Simona

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com