Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Ziua Diecezană a Tineretului 2010

Celebrarea ediției a XXV-a a Zilei Tineretului la nivel diecezan a avut loc duminică, 2 mai 2010, în Parohia "Sf. Marcu" din Cleja, Bacău. Tinerii din Dieceza de Iași au avut ocazia de a sărbători împreună ziua dedicată lor, o zi realizată de tineri, pentru tineri. Festivitatea a avut o importanță deosebită, deoarece anul acesta se împlinesc 25 de ani de la instituirea Zilei Mondiale a Tineretului, voită de venerabilul papa Ioan Paul al II-lea. De asemenea, tinerii i-au urat un călduros "La mulți ani!" Preasfințitului Petru Gherghel, care a împlinit pe 1 mai, 20 de ani de când a fost sfințit episcop.

Mottoul din acest an a fost: "Învățătorule bun, ce trebuie să fac ca să moștenesc viața veșnică?" (Mc 10,17). Această întrebare, adresată de un tânăr lui Isus, i-a determinat pe tineri să reflecteze la viitorul lor și la felul în care prietenia cu Isus le poate oferi soluții pentru problemele pe care le pot întâmpina zilnic.

Momentul principal al acestui eveniment l-a constituit celebrarea sfintei Liturghii, la ora 11.00. Aceasta a fost prezidată de ÎPS Francisco - Javier Lozano, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, alături de PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă. Mulțimea a fost animată de minunatul cor alcătuit din tineri din Faraoani și Valea Mare, de dascălul Iulian Farțadi (Faraoani) și dirijorul Pr. Enășcuț Gabriel (guardian și vicar parohial Luizi Călugăra). La sfârșitul liturghiei, tinerii din Cleja au înmânat crucea pelerină și icoana sfintei Fecioare Maria tinerilor din localitatea Butea, Iași, gazda de anul viitor. Programul festivalului tinerilor a fost urmat apoi de momente culturale, oferite de tineri din diverse comunități.

La frumoasa sărbătoare au participat peste 4.000 de tineri, din 105 parohii, șapte grupuri individuale și multe alte persoane. Din Faraoani au participat un număr frumos de tineri, aproximativ 70, bineînțeles nu au fost toți la cor.

Mulțumim pentru buna desfășurare a acestui eveniment: Oficiului pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociaților, voluntarilor AC, Kolping și Scaut și nu în ultimul rând, gazdelor.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Matieș Mihaela

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com