Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Ziua Bolnavului

Ca în fiecare an, la nivel local, pe data de 13 mai, se celebrează o Liturghie pentru toți bolnavii din localitate. Începând cu primul sunet al clopotului, înainte de începerea sfintei Liturghii, încep să ajungă sau să fie aduși de către rude, vecini, tineri sau alți oameni binevoitori, toți bolnavii care și-au exprimat dorința de a participa la această Sf. Liturghie.

Așadar, anul acesta, deoarece pe 13 mai a fost "Înălțarea Domnului", ziua bolnavului a fost amânată 2 zile, aceasta având loc sâmbătă, 15 mai 2010, la sfânta Liturghie de la ora 19.00. Încă de la ora 18.00, tineri și adulți s-au adunat la oratoriul Sf. Cruce pentru a pregăti cele necesare acestui moment. Pe lângă microbuzul pus la dispoziție de parohie pentru transportarea bolnavilor, au fost și alți credincioși care și-au adus rudele sau vecinii cu mașina personală.

La ora 19.00, în biserică erau aproximativ 40 de bătrâni și bolnavi dornici să participe la slujba care a fost celebrată de pr. Faraoanu Adrian. Prima lectura a fost citită de Adriana Ciceu din partea Familiei Kolping, psalmul a fost cântat de Anica Cochior din partea Acțiunii Catolice a Adulților, iar a doua lectura a fost citită de Andreea Cochiorca din partea Acțiunii Catolice a Tinerilor. În predica sa, pr. vicar, a adus un cuvânt de laudă și de mulțumire celor aflați în suferință, dar și un cuvânt de încurajare, pentru ca aceștia să își poată duce crucea până la căpăt.

După ceremonialul liturgic, toți batrânii și bolnavii au fost duși la oratoriu pentru o mică gustare pregătită de Acțiunea Catolică a Adulților din Faraoani. La acest eveniment au participat și tinerii din Acțiunea Catolică împreună cu tinerii din Familia Kolping, aducându-și sprijinul pentru buna desfășurare a micii sărbători.

La finalul acestei seri, în ciuda ploii care părea că nu se mai oprește, toți credincioșii aflați în suferință, au fost conduși de către organizatori spre locuințele de unde au fost luați, unde îi așteptau cei dragi pe unii, iar pe alții așteptându-i doar casele bătrânești, pline de amintiri mai frumoase sau mai puțin frumoase, dar care sunt singurele lucruri care le-au mai rămas pe lume, pe lângă rozariul și cărțile de rugăciuni din care recită în fiecare zi.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Benchea Daniel

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com