Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Minunea și bucuria întâlnirii cu Isus - Prima Sfântă Împărtășanie

Zi de profunde emoții și mare bucurie - duminică, 30 mai 2010, când 40 de copii ai claselor a III-a, din comunitatea Faraoani, au sărbătorit, mult așteptata zi a întâlnirii lor cu Isus, primirea pentru prima dată, în sufletele lor, a sacramentului Euharistiei, în cadrul sfintei Liturghii, de la ora 08.30.

Timp de câteva luni, din toamna anului trecut, copii s-au pregătit intens, sub îndrumarea sr. Angelina Torrelini (Maria Bambina) și a pr. Augustin Pascaru - descoperind din tainele micului catehism învățăturile creștinești, printr-un studiu temeinic și sistematic, ajungând la o cunoaștere inițiativă despre: simbolurile credinței, porunci, rugăciune și sacramente.

Prin aprofundarea sacramentelor Spovezii și a sfintei Euharistii, copii au avut posibilitatea să înțeleagă importanța și valoarea acestor două mari sacramente, pentru care s-au pregătit să le primească - înainte de primirea lor având de trecut și un test de verificare, o probă de evaluare a cunoștințelor dobândite.

Toți copii trecând de aceste emoții, au trecut apoi, altele, de intensitate mai mare - prin participare, alături de părinții și nașii lor - la celebrarea sacramentului Spovezii, sâmbătă, 29 mai 2010, ora 15.00, spovedindu-se cu toții de la mic, la mare.

Cu inimile curate - simbolizate de hăinuțele albe ce le purtau - și profund pătrunse de marele dar al primei sfintei Împărtășanii, copiii - cu mari emoții și bucurie au participat la sfânta Liturghie, celebrată de pr. Augustin Pascaru, la unison, alături de părinții, frații, nașii, rudele și credincioșii din comunitate.

În cadrul omiliei, pr. Augustin a accentuat importanța marelui dar al sfintei Euharistii ce-l vor primi, dar oferit fiecărui creștin - această etapă fiind simbolizată prin reînnoirea făgăduinței de la botez - pe care au făcut-o și copii - semnificând începutul unei vieți spirituale noi, mai profunde cu Isus Cristos, de unde izvorăște și bucuria în sufletele lor curate, unite cu Prietenul și Mântuitorul divin.

Bucuria întâlnirii copiilor cu Isus, pentru prima dată, a conclus părintele, nu trebuie să se termine aici, și să dureze doar astăzi, ci ea va trebui să continue toată viața, printr-o viață spirituală curată și consolidată prin participarea la sacramentul Spovezii și al sfintei Euharistii, să mențină mereu vie această legătură minunată de prietenie cu Isus, care se oferă ca hrană pentru sufletele noastre, darul cel mai prețios, generator de bucurie și fericire adevărată.

Părinții, nașii, rudele și cei apropiați, spovedindu-se și primind sfânta Împărtășanie, au trăit alături de copii lor aceleași vii și profunde emoții, amintindu-și cu drag de acele momente fericite din viața lor în același timp oferindu-le o mărturie vie de credință, prin faptul că primindu-l pe Isus când erau mici, ca și ei, prețuiesc și astăzi acest dar, și ei, la fel sunt îndemnați să trăiască în spirit de mulțumire și prețuire față de acest dar, ca chezășie a fericirii veșnice.

Întrebați fiind acești copii despre ce au primit pentru prima dată în sacramentul sfintei Euharistii, au răspuns: o mare bucurie, emoții puternice, fericire, căldură, ceva inedit... totodată, fiecare dintre ei, exprimând dorința de a rămâne mereu în această legătură strânsă de prietenie cu Isus și de a păstra în amintire toată viața de acum înainte, această frumoasă, fericită și memorabilă zi, dorință exprimată atât de sincer și cu seninătate și prin cânt: Fericită-i ziua aceasta / Când primesc în dar de sus / Pâinea cea dumnezeiască / Trupul sfânt a lui Isus / Câtă bucurie-mi face, Doamne, azi venirea ta / Întâlnirea mea cu tine / Eu nicicând n-o voi uita.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Cochior Anica

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com