Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Hramul bisericii din comunitate

Într-o zi în care și natura s-a arătat a fi în sărbătoare, iată-ne mic și mare pășind pragul bisericii din comunitatea Faraoani pentru a-l cinsti pe patronul acestei comunități, Sfântul Anton de Padova. Astăzi, 13 iunie 2010, cei care au avut posibilitatea au participat la Liturghia solemnă a hramului de la ora 11.00, care a fost celebrată de pr. decan Isidor Dâscă împreună cu încă 20 de preoți din parohiile vecine.

Sfânta Liturghie a fost un prilej pentru fiecare persoană de a aprofunda viața sfântului Anton, care este numit și "sfântul minunilor". Un cuvânt de încurajare ne-a adresat și părintele predicator care, a accentuat că fiecare dintre noi avem greutăți în viață, dar asemenea sfântului Anton trebuie să avem credință puternică pentru a putea să le depășim cu ușurința.

Ca și sfântul Anton, fiecare persoană trebuie să țintească cât mai sus, să aibă vise mărețe, dar care să fie încredințate lui Dumnezeu, pentru că doar astfel vom putea avea temelii solide în clădirea unei vieți împlinite.

Un fapt important din viața acestui sfânt, sau putem spune momentul în care și-a început cu adevărat misiunea publică a fost când, de sărbătoarea Floriilor, neavând cine să predice, întrucât cel care avea această misiune se îmbolnăvise au fost rugați mai mulți preoți să facă acest lucru; dar deoarece timpul era prea scurt nici un preot nu a acceptat, spunând că se vor face de rușine. Astfel, a fost rugat sfântul Anton, pentru că, se gândeau ceilalți, este mai tânăr și dacă nu va știi ce spune se vor scuza spunând că este la început. Dar mult prea mare le-a fost uimirea când au auzit cu câtă dăruire și cu câtă putere de convingere îi îndemna pe oameni să se apropie de Dumnezeu.

Așadar, faptul că Dumnezeu ne lasă să cunoaștem și greul în viața de zi cu zi, nu înseamnă că nu ne iubește ci permite acest lucru pentru ca să învățăm a prețui ceea ce El din bunătatea sa ne-a oferit.

Și pentru că sfânta Liturghie se apropia de sfârșit, înainte de binecuvântare pr. paroh a mulțumit tuturor celor care au contribuit la înfrumusețarea acestei zile de asemenea tuturor preoților dar și persoanelor care au binevoit a ni se alătura pentru a-l cinsti pe sfântul Anton, protectorul și ocrotitorul nostru, îndemnându-ne ca ori de câte ori avem nevoie de o minune în viața noastă să apelăm cu încredere la sfântul Anton care va mijlocii pentru noi la Dumnezeu, dăruindu-ne ceea ce noi cu nădejde îi cerem.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Mariana Ciuraru

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com