Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Zi de sărbătoare în cinstea sfântului Anton

Zi de mare sărbătoare în comunitatea din Faraoani întrucât, luni, 14 iunie 2010, oamenii din această comunitate, împreună cu invitații din diverse parohii, au continuat sărbătoarea sfântului Anton de Padova cinstindu-l și în această zi, și cerându-i în același timp binecuvântare și ajutor.

Biserica îmbrăcată special, împreună cu vremea deosebit de frumoasă au contribuit la dubla sărbătoare ce a avut loc în această comunitate deoarece, pe lângă a doua zi de hram a bisericii din Faraoani s-au adunat 29 de preoți pentru a marca încheierea anului Sfintei Preoții, modelul pe care l-a avut acest an fiind sfântul Ioan Maria Vianney.

Pr. decan Isidor Dâscă i-a îndemnat pe toți credincioșii să se roage în continuare pentru preoți pentru că au mare nevoie să fie sprijiniți de multe rugăciuni în această misiune pe care o au. Oficial acest an s-a încheiat, dar practic nu trebuie să se încheie niciodată; rugăciunile noastre pentru preoți nu trebuie să se oprească aici, ci să continuăm a-i aminti mereu în rugăciuni pe acești oameni care îl slujesc neîncetat pe Dumnezeu.

Predica pr. paroh din Horgești ne-a ajutat să ne apropiem de Dumnezeu, care prin întrebarea repetată: Mai e cineva acolo sus? ne-a amintit că neîncetat există cineva care are grijă de noi și ne oferă iubire necondiționată; ori de câte ori cădem, Dumnezeu ne va ajuta să ne ridicăm amintindu-ne că niciodată nu suntem singuri. Singura condiție impusă de Dumnezeu este să ne încredințăm în mâinile Lui, dar în același timp pentru a reuși în viață, dorințele noastre trebuie să fie mari, puternice și astfel vom ajunge la scopul dorit.

Să ne încredințăm așadar în mâinile sfântului Anton de Padova care este patronul și ocrotitorul nostru și să alergăm mereu la el când suntem în suferință și nevoi pentru ca să mijlocească pentru noi la Dumnezeu.

Ciuraru Simona

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com