Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Pelerinaj la Cacica

Având în inimă o prețuire deosebită pentru sfânta Fecioară Maria, reprezentanții copiilor din Faraoani, în număr de 25, însoțiți de pr. vicar Rotăraș Cătălin și de animatori, au plecat sâmbată 14 august 2010 la Pelerinajul ce a avut loc în cinstea Adormirii Maicii Domnului la Cacica.

Pelerinajul a început la ora 10.00, când peste 1.000 de copii și animatori au plecat spre Sanctuar, dintr-un punct stabilit de organizatori, recitând Sfântul Rozariu. O prezență deosebită anul acesta au avut-o ministranții, care, veniți din toată dieceza, îmbrăcați în haine specifice, au adus un omagiu Mamei noastre Cerești, fiind alături în rugăciune și de toți ministranții din lume, care au participat la adunarea de la Roma.

Liturghia de deschidere, celebrată la ora 12.00 a fost animată de copii, după care, la ora 15.00 a avut loc Festivalul Copiilor, pelerinajul lor încheindu-se cu un moment de adorație. Astfel, copii din comunitatea noastră s-au întors acasă plini de har și binecuvântări, dar și cu dorința de a începe, cu ajutorul Sfintei Fecioare, să fie mai buni, un exemplu pentru cei din jur și o mândrie pentru Mama noastră Cerească.

Chiar dacă pelerinajul copiilor s-a încheiat pe 14 august, tinerii din Faraoani, prezenți și ei la Cacica în număr de 25 au continuat a se ruga prin participarea la Calea Sfintei Cruci, ca apoi împreună cu ceilalți tineri din dieceză să participe la Liturghia de la ora 18.00.

Un moment deosebit și de trăire profundă a credinței a fost în inima fiecăruia dintre noi, când am luat parte la privegherea mariană de la ora 22.00, recitând sfântul Rozariu și participând la procesiunea cu lumânări aprinse. De asemenea, tinerii din Faraoani i-au adus un deosebit omagiu sfintei Fecioare adunându-se, după terminarea procesiuni, la grotă, cântându-i și slăvind-o pe mama noastră, încredințându-i în același timp pe toți cei dragi nouă; iar apoi cei care au dorit să participe, în jurul orei 02.00 s-a recitat sfântul Rozariu în jurul Bisericii, condus de părintele vicar.

Următoarea zi, duminică, 15 august 2010, punctual culminant al zilei a fost Liturghia solemnă a sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, Liturghie cu care s-a încheiat acest pelerinaj la Cacica. După sfânta Liturghie, tinerii, însoțiți de pr. vicar Rotăraș Cătălin, s-au îndreptat spre casă cu dorința în suflet de a continua prin comportamentul lor să-și arate dragostea pentru Maica Bisericii și mama noastră, care veghează necontenit asupra tuturor.

O rugăm așadar pe sfânta Fecioară să fie mereu prezentă în viața nostră cu binecuvântările Fiului ei, de asemenea să-i răsplătească pe toți aceia care ne fac bine și pe care i-am încredințat în acest pelerinaj.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Ciuraru Mariana

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com