Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

GREF 2010: "Vreau mai mult"

VREAU MAI MULT... aceasta a fost tema GREF-ului de anul acesta pe care l-am trăit timp de 20 de zile în perioada 30 iulie - 18 august 2010. Cum a fost? Sunt multe adjective care ne-ar ajuta să descriem această experiență, dar zâmbetul și voioșia copiilor, pasiunea și disponibilitatea animatorilor care au însoțit grupurile de copii, sunt cele mai bune mărturii care dovedesc esența acestei experiențe.

Bineînțeles nu au lipsit "punctele de referință": părintele Cătălin Rotăraș, abia sosit, și-a pregătit inima pentru a se contagia de entuziasmul celor 250 de copii care au venit zi de zi pentru a se aventura în povestea propusă și să participe și la Sfânta Liturghie; n-au lipsit nici Surorile Maria Bambina, sr. Florica și sr. Iacinta care au încercat să facă să nu lipsească nimic din ceea ce ar fi putut fi necesar pentru fiecare zi.

Nici părintele paroh Anton Cîtia nu poate fi uitat... trezit de dimineață de veselia copiilor, veghea atent, parcă din culise, ca micii săi enoriași să se joace frumos și bine la umbra bisericii.

Surprizele nu au lipsit pe parcursul GREF-ului. Câțiva binefăcători cu inimi largi și deschise au oferit o mică gustare în timpul activităților.

La capitolul animatori, anul acesta a fost o experiență unică din mai multe motive: 37 de tineri animatori, aflați la prima experiență și nu numai s-au pregătit timp de două zile pentru activitatea ce le stătea înainte. Apoi acești animatori au fost gazdele unui grup de 18 tineri scoutiști italieni care au dorit să facă un schimb de experiență la Faraoani, în activitatea GREF, ca animatori. Rezultatele acestui GREF? Putem spune doar atât că viața noastră este acum mai bogată: mai mulți prieteni, mai multe amintiri, multe jocuri învățate și multe dorințe pentru viitor.

Și ca orice lucru și acest GREF s-a încheiat....cu un spectacol pe măsură: mici artiști - copii s-au antrenat pentru o reprezentare a poveștii prin marionete, grupurile de copii s-au alternat prin bansuri și cântece iar părinți s-au bucurat și ne-au aplaudat.

Concluzia... GREF-ul a devenit mai ceva decât o boală gravă... pentru că îi molipsește pe toți!

Mai multe imagini puteți vedea în albumele foto:
- Excursia la pădure
- Ziua de creație artistică
- Grupele de copii, bansuri și cântece
- Sfânta Liturghie și spectacolul de la final

Sr. Iacinta și animatorii

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com