Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Mini-GREF: S-o cunoaștem mai bine pe Maria copilă

Sărbătoarea Nașterii Sfintei Fecioare Maria pe care Biserica o cinstește în ziua de 8 septembrie 2010, pentru Parohia "Sf. Anton de Padova" Faraoani, are o conotație deosebită de foarte mulți ani. Din anul 1993 de când Surorile de Caritate "Maria Bambina" și-au început activitatea în parohie, această zi a început să aibă un farmec deosebit. Amintirea nașterii sfintei Fecioare Maria nu ne purta cu gândul doar la a-l binecuvânta pe Dumnezeu pentru acest mare dar oferit lumii întregi, dar și la drăgălășenia pe care o poate avea o copiliță într-un leagăn, înconjurată de multă strălucire.

Până în anul jubiliar 2000, nimeni nu și-a putut-o imagina cum ar putea fi reprezentată Sfânta Fecioară Maria copilă. De aceea Surorile de cariatate - "Maria Bambina" în persoana superioarei generale, madre Purcarla Mauri, i-au oferit părintelui paroh de atunci Ștefan Văcaru un simulacru - imagine reprezentând-o pe Maica Domnului în fașă.

În parohie, cu trecerea anilor s-a transmis o devoțiune particulară pentru această sărbătoare prin novene și rugăciuni adresate Mariei copilă.

Anul acesta i s-a acordat un timp special, trei zile, care au precedat Sărbătoarea Mariei. Deși experiența GREF-ului, ca activitate din timpul vacanței nu era prea departe, sub numele de Mini-GREF, copii și animatorii împreună cu surorile și pr. Cătălin au trăit după-amieze de neuitat. În aceste zile, 5-8 septembrie 2010, de la ora 16 până la ora 20, un număr de 100 de copii au putut s-o cunoască mai bine pe Maria copilă. Prin prezentarea povestirii vieții sfintei Fecioare Maria, documentată din evangheliile apocrife și printr-un filmuleț cu diapozitive, prin activități specifice copiii ajutați de animatori au putut reda cât mai bine iubirea lor față de sfânta Fecioară Maria. S-a organizat un concurs de desen în care fiecare copil trebuia să o reprezinte pe sfânta Fecioară "când era micuță", apoi copiii i-au oferit Mamei cerești de ziua ei daruri (hăinuțe, desene, jucări), au animat sfântul Rozariu, rugându-se pentru diferite intenții și a participat la sfânta Liturghie.

Un rol deosebit în aceste zile l-au avut surorile care împreună cu părintele vicar Cătălin Rotăraș au însuflețit acest timp. Minigreful a culminat cu sfânta Liturghie la care au participat mulți copii și părinți. Procesiunea cu Maria Bambina nu s-a putut desfășura din cauza vremii dar bogăția spirituală pe care pr. Cătălin a transmis-o la predică a pus în inimile tuturor mai mult curaj de a o invoca pe Maica Domnului copilă în a ne dărui înțelepciunea celor mici, simplitatea lucrurilor cotidiene, bucuria și zâmbetul pentru darul vieții, recunoștința și mulțumirea pentru tot ce primim în fiecare zi.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Desenele realizate de copii în albumul foto.

Surorile de caritate "Maria Bambina"

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com