Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Un nou început de an școlar

Duminică, 12 septembrie 2010, seminariștii, liceenii, elevii și chiar și cei mai mici de grădiniță, s-au îndreptat de dimineață la biserică pentru a participa la Liturghia de la ora 8.30 pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru momentele frumoase din vacanță și pentru a cere ajutorul în noul an școlar. Vacanța cea mare s-a sfârșit, dar a rămas în gândul și sufletul copiilor farmecul și bucuriile vacanței cu experiențele ei de viață.

Pentru cei mai mulți dintre ei, dorința de a reîncepe școala i-a preocupat să se pregătească pentru un nou început de drum. Părintele paroh a subliniat că anul școlar "începe azi în biserică cu binecuvântarea Domnului".

Cântecul de început al sfintei Liturghii "Vreau mai mult" dorea să exprime că fiecare copil, fie el elev sau liceean vrea mai mult în acest an școlar și nu numai atât această dorință a fost încurajată și de părintele paroh care i-a îndemnat pe copii să tindă spre mai mult decât până acum.

La diferitele momente ale sfintei Liturghii elevii dar și liceeni au fost implicați în citirea lecturilor și a psalmului responsorial, la rugăciunea credincioșilor și la oferirea darurilor.

Ca de fiecare dată și în acest an au fost alături de copii doamna directoare Durac Elena, doamna profesoară de religie Mitrea Valentina și alte cadre didactice. La sfârșitul sfintei Liturghii copiii au încurajați de părintele paroh urându-le un an școlar rodnic, încărcat cu succese și realizări după care au primit binecuvântarea specială pentru început de an școlar.

Dorim tuturor celor care studiază multă baftă și putere în noul an școlar!

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Surorile de caritate "Maria Bambina"

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com