Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Zi de sărbătoare pentru membri Acțiuni Catolice

În dimineața zilei de 16 octombrie 2010, un grup de 31 de persoane, membri și simpatizanți ai Acțiuni Catolice au plecat la Iași pentru a se întâlni cu păstorul diecezei, PS Petru Gherghel. Plini de bună dispoziție și de bucurie, autocarul a răsunat de cântece pe parcursul drumului, dar și de rugăciune.

De ce este o zi de sărbătoare pentru Acțiunea Catolică? Acțiunea Catolică din dieceza de Iași împlinește 18 ani de la înființare, sărbătorindu-și majoratul. Toți membri s-au întâlnit în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași pentru a sărbători acest lucru și pentru a fi împreună cu celelalte parohii, felicitările si urările de bine nelipsind de la acest eveniment.

De dimineață, președinta AC din Dieceza de Iași, Adriana Ianuș ne-a adresat un salut, împreună cu pr. Felix Roca, asistent spiritual general și cu PS Petru Gherghel spunându-ne să avem curaj în tot ceea ce facem în slujba Bisericii.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Petru Gherghel, fiind alături de noi și PS Aurel Percă împreună cu episcopul de Chișinău, Anton Coșa si numeroși preoți care ne-au susținut cu rugăciunile lor. Episcopul Anton Coșa la predică ne-a încurajat și ne-a sfătuit să fim martori ai iubirii lui Dumnezeu, după Sfânta Liturghie a urmat un mic moment artistic unde cântecele și dansurile nu au lipsit, precum și interviuri cu foști președinți, persoane care au activat de la început în AC, împărtășindu-ne experiențele lor. De asemenea ni s-a prezentat și un montaj cu fotografii care au fost făcute pe parcursul celor 18 ani de când există AC în dieceza de Iași.

Tot în acestă zi a avut loc adunarea generală diecezană cu președinții din fiecare parohie unde s-au precizat modificările apărute în statutul AC, precum și tema acestui an asociativ 2010-2011 "Călători pe pamânt cu privirea spre cer" și motto-ul "Cereți și vi se va da".

Deoarece este o zi de sărbătoare surprizele nu au lipsit. Fiecare membru al AC a primit câte un însemn, simbolizând noul logo.

După-amiză ne-am întors acasă cu mai multă bucurie în suflet și încărcați spiritual. Fie ca această zi să fie una neuitată, care să ne de-a curaj în toate activitățile pe care le vom desfășura de acum în slujba Bisericii. Dumnezeu să ne călăuzească și să ne întărească mereu.

Imagini din această zi puteți vedea în albumul foto.

Simona Ciuraru

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com