Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Adeziuni la Familia Kolping

Duminică, 24 octombrie 2010, în Parohia "Sf. Anton de Padova" din Faraoani un grup de tineri au depus adeziunea la Familia Kolping. Tinerii sau hotărât să se angajeze pentru o viață asociativă în spiritul valorilor Kolping și al învățăturiilor Bisericii Catolice.

În cadrul sfintei Liturghii a comunității părintele paroh Cîtia Anton în fața Domnului și a comunității a binecuvântat inițiativa și curajul acestor tineri. Este adevărat că această adeziune nu garantează succesul tuturor activităților, atitudinilor și comportamentelor din comunitatea Faraoani, dar reprezintă un prim pas important. Adevăratul efort abia de acum începe.

Tinerii zilelor noastre suferă de superficialitate, lipsă și frică de inițiativă, lipsă de încredere în reușita acțiunilor lor, lipsă de orizont și lista poate continua. Dar oare ei sunt singurii vinovați?

Sigur putem vorbi despre societatea rea sau valorile ei deformate, dar de eșecul nostru ca adulți sau ca responsabili putem vorbi? E nevoie de un efort concertat, de atenție, răbdare și tehnici noi de abordare a muncii cu tinerii.

Albert Einstein spunea: "Să nu pretindem ca lucrurile să se schimbe dacă tot timpul facem aceleași lucruri. Cine atribuie crizei eșecul, își amenință propriul talent și respectă mai mult problemele decât soluțiile".

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Corneliu Bulai

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com