Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Belșug și recunoștință

Imensă a fost bucuria și recunoștința sătenilor din comunitatea Faraoani, și-n această toamnă - la abundența roadelor culese - în concordanță cu munca și eforturile lor.

Cu acest prilej, duminică 31 octombrie 2010, credincioșii s-au adunat la sfânta Liturghie de la ora 11.00, celebrată de părintele paroh Anton Cîtia, părintele vicar Ștefan Cătălin Rotăraș și părintele Augustin Pascaru, spre a aduce prinosul lor de laudă și recunoștință pentru toate roadele câmpului primite în dar de la Domnul.

Bucuria și mulțumirea din inimi a fost trăită și printr-un frumos spectacol dedicat acestei zile, numită și a recoltei, momente pregătite de copiii, tinerii din A.C. și familia Kolping, precum și adulții. Dansurile copiilor - costumați specific - și scenetele realizate de tineri au adus un strop de veselie și exuberanță spectatorilor.

Pe lângă parada căruțelor celor nouă sectoare încărcate cu flori, fructe și legume cât mai variate și "bizare", un moment senzațional și inedit l-a constituit concursul de frumusețe: MISS VACA. La "înălțime" au fost norocoșii din sectorul 4, vaca lor câștigând marele concurs și marele premiu, însă și talentul și măiestria celorlalte sectoare a fost răsplătit prin mici surprize.

Chiar și copiilor mai ingenioși, care au avut curajul de a etala costumele pregătite specific: de legume sau fructe, le-a fost încununat efortul și creativitatea prin oferirea unor diplome, dulciuri și mingi.

La sfârșitul spectacolului au fost adresate cuvinte de mulțumire celor ce au pregătit acest frumos moment artistic, sponsorilor, invitaților și tuturor participanților (spectatorilor) cărora li s-a oferit cozonac, apoi fiind provocați cu toții, de la mic la mare, la hora bucuriei. Și pentru că bucuria nu se putea limita doar la câteva ore, seara, ne-am reunit la oratoriu, prin joc și voie bună, degustând din "nobila producție a acestui an - vinul".

Ziua recunoștinței sau a Recoltei a fost o zi de sărbătoare în care cu toții am reușit să ne bucurăm recunoscând infinita îndurare și bunătate a Domnului, deoarece chiar dacă au existat și vicisitudinile vremii - ploile - totuși recolta a fost îmbelșugată. Mulțumire și laudă Domnului care cu atâta dragoste se îngrijește de creaturile sale ca ele să nu ducă lipsă nici de cele trupești!

Mai multe imagini puteți vedea în albumul 1 și în albumul 2.

Cochior Anica

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com