Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Cristos Regele Universului

Toți sunt regi în felul lor. Sunt astfel pentru că s-au făcut remarcați prin anumite calități, pentru că sunt oameni care îi admiră și îi apreciază. Dar regalitatea lor este total diferită de cea pe care o are Cristos.

Istoria a cunoscut și ea regi puternici, regi duri care s-au remarcat prin violența lor, prin grandoarea lor. Regi care au purtat o sumedenie de războaie, care au omorât mulți oameni, regi care aveau mulți servitori și slugi. Și regalitatea lor a fost total diferită celei pe care o are Cristos.

Dar oare de ce? În primul rând pentru că Isus nu s-a remarcat prin violență, nu a purtat războaie, nu a avut slugi, nu a fost nici măcar admirat de mase de oameni. Dimpotrivă, Evanghelia de astăzi ne prezintă sfârșitul acestui Rege, un sfârșit umilitor: singur pe cruce, părăsit de toți, disprețuit de toți, aparent fără putere. Acesta este Regele Cristos. De aceea într-o zi așa de frumoasă de noiembrie cu mic cu mare ne-am adunat la sfânta Liturghie spre a-i aduce laudă și mulțumire Regelui nostru care s-a jertfit pe lemnul crucii pentru a ne mântui.

Cu această sfântă Liturghie din ziua de 21 noiembrie 2010 s-a încheiat anul liturgic ce în mare parte a fost închinat sfintei Preoții. La predică părintele paroh Anton Cîtea a scos în evidență regalitatea lui Isus, o regalitate diferită de ceea de pe pământ care folosește ca arme doar iubirea și iertarea și care dorește ca și noi să facem parte din împărăția sa.

Un moment important al sfintei Liturghii l-a constituit oferirea darurilor la care s-au adus mai multe daruri: lumânarea, simbol ce trebuie să ne amintească de Cristos lumina lumii, coroana cu spini care ne amintește că și noi prin păcatele noastre am contribuit la suferințele lui Cristos, dar ne și arată care este semnul regalității lui Isus.

La sfârșitul sfintei Liturghii, fiecare l-a adorat pe Isus Regele universului prezent în Preasfântul Sacrament după un program bine stabilit: la început au fost fecioarele și persoanele consacrate, apoi copiii, apoi tinerii și nu în ultimul rând întreaga comunitate; o adorație cu multe momente de reculegere, o adevărată dăruire de sine a fiecăruia dintre noi pentru regele nostru Isus.

O Isuse, îți mulțumim pentru această zi plină, în care am învățat mai mult să te iubim, mai mult să dăruim și să te primim în inimile noastre și ajuta-ne să te acceptăm ca Rege a nostru. Amin.

Andrei Monica

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com