Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Zi de reculegere în Acțiunea Catolică

"Călător pe pământ cu privirea spre cer"
"Cereți și vi se va da!"

Sâmbătă, 4 decembrie 2010, la Faraoani a avut loc ziua de reculegere a Acțiunii Catolice ca pregătire pentru depunerea adeziunii. Au participat atât membrii cât si simpatizanți ai Acțiunii Catolice. Numărul acestora a crescut, astfel încât au fost 32 adulți (18 membri, 14 simpatizanți) și 42 tineri (24 membri, 18 simpatizanți). Ziua a început cu o rugăciune rostită împreună cu pr. Rotăraș Ștefan-Cătălin, a continuat cu citirea scrisorii Adrianei Ianuș, adresată Acțiunii Catolice după care s-a vorbit despre rolul laicului in Biserica Catolică. Laicul are rolul de a evangheliza acolo unde preotul nu poate ajunge, să duca mai departe cuvântul lui Dumnezeu și mântuirea la toți oamenii; să fie "sarea pământului și lumina lumii".

S-a pus accentul foarte mult pe rugăciune deoarece rugăciunea este comunicarea cu Dumnezeu. De cele mai multe ori când ne rugăm ne plângem de orice, nu mai știm sa mulțumim nici măcar pentru faptul că putem respira sau că ne trezim în zori de zi. Cum ar trebuii să ne rugăm? În primul rând, trebuie să facem liniște în inima noastră pentru a realiza dialogul cu Dumnezeu. Trebuie să auzim glasul Lui. Dacă auzim glasul nostru înseamnă că nu am făcut destulă liniște în sufletul nostru. Rugăciunea noastră nu trebuie neapărat rostită, poate fi doar gândită. Ea trebuie să fie ca o conversație dintre un copil și tatăl lui. Rugăciunea adevărată pornește din suflet, nu trebuie citită doar din cărți, inima omului trebuie să fie aproape de Dumnezeu în timpul rugăciunii.

Când ne rugăm trebuie să folosim cuvinte cât mai simple, din suflet; dialogul cu Dumnezeu trebuie să fie ca o conversație cu cel mai bun prieten. Putem să ne rugăm oriunde, oricând, când muncim, pe stradă. Rugăciunea este un mod de a trai! Chiar Isus Cristos ne învață cum să ne rugăm. El își alegea atent locul de rugăciune și își dedica tot timpul rugăciunii, se retrăgea des pentru a se ruga, uneori chiar nopți întregi.

În partea a doua a zilei s-a reflectat asupra a ceea ce înseamnă Acțiunea Catolică; li s-a reamintit vechilor membrii care este spiritul Acțiunii Catolice și a avut loc "instruirea" noilor membrii și a simpatizanților. Aceasta nu este doar o asociație ci o familie deoarece fiecare membru vine cu o inițiativa, iar o familie se completează prin exprimarea experiențelor și a ideilor fiecărui membru. Dacă vrem sa fim o familie trebuie să ne rezolvăm problemele în cadrul întâlnirilor și să avem curajul de a spune ceea ce simțim, iar hotărârile să le luam împreună. De asemenea, membrii trebuie să se implice în activitățile care se desfășoară în cadrul Acțiunii Catolice. Tot ceea ce facem, să facem împreună: să ne rugăm împreună, să ne bucurăm împreună, să-l adorăm împreună pe Dumnezeu și să trăim în prietenie.

Această întâlnire este un nou început pentru Acțiunea Catolică din Faraoani și a avut ca scop reînnoirea modului de rugăciune deoarece acest grup poate fi unit dacă exista rugăciune; fără rugăciune, grupul se destramă și dispare.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Andrei Iulia

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com