Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Depunerea adeziunii în Acțiunea Catolică

În cadrul sfintei Liturghiei de la ora 11.00, membrii dar și simpatizanți ai Acțiunii Catolice s-au adunat duminică, 5 decembrie 2010, în fața altarului, pentru un eveniment foarte important în localitatea Faraoani și anume depunerea adeziunii în Acțiunea Catolică. Cu toții au fost entuziasmați să îl aibă în mijlocul lor pe pr. Felix Roca, fiu al satului și responsabil la nivel diecezan al Acțiunii Catolice. Alături de el au fost prezenți la altar pr. paroh Anton Cîtia și pr. vicar Ștefan-Cătălin Rotăraș.

Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât anul acesta numărul celor implicați in această asociație a crescut surprinzător,în localitatea noastră activând în Acțiunea Catolică 72 de persoane: tineri și adulți, membrii și simpatizanți. După predica deosebită a pr. Felix din care s-au desprins multe învățături a urmat mărturisirea promisiunii membrilor, precum și primirea însemnelor, iar apoi ofertoriul.

A urmat momentul solemn al sfintei Euharistii în care toți reprezentanții Acțiunii Catolice s-au apropiat de altar cu sufletul curat, primindu-l pe Isus în inimile lor. La finalul slujbei, pr paroh Anton Cîtia i-a felicitat pe toți membrii și simpatizanții pentru inițiativa de care au dat dovadă,urându-le tot odată succes în activitățile pe care le vor realiza în interesul vieții creștine.

După ce s-a făcut poza de grup, bucuria a continuat la oratoriu unde s-a servit o masă festivă la care au fost prezenți preoții, surorile, dar și domnul viceprimar al localității. De asemenea adulții Acțiunii Catolice au pregătit o surpriză de care s-au bucurat toți cei prezenți jucând binecunoscutul joc "Îngerașul". Spre după-miază cu toți ne-am retras la casele noastre mulțumindu-i Domnului pentru această zi minunată și cerându-i să ne binecuvânteze în activitățile noastre.

Pătrașcu Oana

* * *

Impresii ale câtorva dintre membrii A.C.

"Pentru noi această zi a fost unică deoarece am depus pentru prima oară adeziunea având mari emoții. Ne bucurăm că facem parte din această asociație Actiunea Catolică, deoarece suntem utili prin activitățile pe care le desfășurăm ajutând comuna din care facem parte susținuți fiind de preoții parohiei." (Alexandra, Ramona, Gabriela)

"A fost o zi foarte specială din toate punctele de vedere. M-am simțit foarte și am simțit cu adevărat prezența lui Cristos în sufletul meu." (Coșa Cosmin)

"A fost o zi în care se putea face mai mult dar și așa a fost frumos. Pot spune că a fost cel mai frumos an din toți ceilalți ani în care am mai depus adeziunea. Frumos dar se putea și mai mult căci cunosc potențialul tinerilor din Faraoani." (Cristina Vaida)

"A fost o zi foarte frumoasă deoarece am fost mult mai mulți decât în anii trecuți și mi-a plăcut și pentru ca noi am aranjat totul." (Gabriel Habavnic)

"Ziua de reculegere dar și ziua în care am depus adeziunea au fost speciale deoarece ne-am dat seama ce înseamnă o adevărată familie și cum se menține unită. Prin adeziunea noastră ne-am încredințat în mâinile lui Dumnezeu și am promis să fim "sarea pământului și lumină a lumii".

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com