Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Miracolul sărbătorilor de Crăciun

Fiecare sărbătoare din timpul anului liturgic își are frumusețea și farmecul ei, dar sărbătoarea Crăciunului își are frumusețea și farmecul său deosebit, minunat, neîntrecut, chiar magnific, cu o semnificație religioasă profundă, bogată.

Sărbătoarea Nașterii lui Isus, Mântuitorul - Crăciunul - este pregătită de creștini în timpul Adventului, timp de 4 săptămâni. În tot acest timp creștinii din comunitatea Faraoani s-au străduit să-și pregătească inimile pentru marea sărbătoare, a nașterii lui Isus și în inimile lor, sărbătoare trăită cu multe emoții, bucurii și un entuziasm molipsitor.

Duminică, 19 decembrie 2010, un grup de tineri a mers cu colidnul la Iași la parohia Sf. Anton, la Seminarul catolic și la episcopie, iar seara a participat la concertul tradițional de colinde susținut de seminariștii de la Institutul Teologic.

Biserica, plină de credincioși, prin ambientul specific sărbătorii, cu un decor feeric, brazii împodobiți cu lumini multicolore, ieslea cu pruncușorul Isus, colindele frumoase ne-au făcut ca în noaptea sfântă și ziua de Crăciun 2010, să ne plecăm în fața celui care a venit să ne mântuiască, și să ne aducă lumina, pacea și bucuria sa, și a-L adora.

Preoții care au concelebrat pr. paroh, pr. vicar, pr. Pascaru precum și pr. Viorel Ababei, și pr. Felix Roca, în omiliile lor, ne-au îndemnat să trecem dincolo de partea exterioară a sărbătorii, și să înțelegem marele dar făcut nouă oamenilor de Dumnezeu, trimițându-l pe Fiul Său din iubire pentru noi, pentru a aduce mântuirea tuturor. Astfel cu toții am putut trăi zilele Crăciunului ca zile de har și de binecuvântare purtând în sufletele noastre bucuria Nașterii Mântuitorului.

Imagini puteți vedea în albumele foto de la Iași și de la Crăciun.

Cochior Anica

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com