Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Sărbătoarea Familiei

Aceste zile atât de frumoase ale Crăciunului au fost marcate și de sărbătoarea familiei, în sărbătoarea Sfintei Familii. Aceasta sărbătoare a fost prilejuită de aniversarea celor care au avut jubileul de 50 și respectiv 25 de ani de căsătorie dar și ce care s-au căsătorit în anul 2010.

Acest jubileu al familiei a fost sărbătorit în cadrul Sfintei Liturghii solemne duminică, 26 decembrie 2010, la ora 11.00, celebrată de părintele paroh, Anton Cîtia, pr. Cătălin Ștefan și pr. Felix Roca. La acest eveniment au participat toate familiile din comunitate. Și pentru ca sărbătorea să fie mai frumoasă, au fost unii dintre cei sărbătoriți care au dorit să citească lecturile și rugăciunea credincioșilor cât și să prezinte darurile la altar, în cadrul ofertoriului.

Textele sfinte citite la Sfânta Liturghie cât și predica părintelui Felix ne-au oferit indicații prețioase despre modul cum ar trebui să se trăiască în familiile creștine. Părintele Felix a scos în evidență valoarea acestei "instituții", familia, reamintindu-ne că ea are un rol foarte important pentru societate. Întemeiată de Dumnezeu, familia trebuie să constituie o mică biserică.

După Sfânta Liturghie, familiile aniversate au fost felicitate prin cântarea de "La mulți ani!". A urmat apoi o mică surpriză dedicată tuturor familiilor: un mic spectacol pregătit de copiii și tinerii parohiei noastre. Acest spectacol a constat într-un program de colinde susținut de copii împreună cu cei care îi pregătesc la cursul de chitară, apoi au urmat copii de la Casa Meulii care ne-au făcut să ne amintim de mirajul Crăciunului, ca apoi tinerii printr-o scenetă inspirată din realitatea zilelor noastre să scoată în evidență caracteristica problemelor familiei, dincolo de toate obstacolele și problemele cu care se confruntă ea.

Această zi de sărbătoare pentru întreaga Biserică a continuat cu un moment festiv, la Oratoriu.

Marți, 28 decembrie 2010, a patra zi de Crăciun, câțiva tineri de bunăvoință au dorit să arate că au înțeles mesajul Crăciunului și mai ales că lor le pasă de cei bolnavi, oferindu-le daruri.

Imagini puteți vedea în albumele foto de la sarbătoarea familiei și vizita la bătrâni.

Pr. Cătălin Ștefan Rotăraș

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com