Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

E iarnă... e șezătoare!

La prima vedere "șezătoarea" ne duce cu gândul în trecut, la bunicii și străbunicii noștri; dar iată că membrii Acțiunii Catolice din Faraoani au dorit să "transfere" acest cuvânt și în prezent. Astfel, ei au organizat sâmbătă, 18 februarie 2012, începând cu orele 19:00, la Oratoriul din comunitate, mult așteptata șezătoare.

Astăzi, sunt multe persoane care nu știu ce este aceea o șezătoare, și mi se pare benefic a reaminti că șezătoarea este o adunare restrânsă la sate, în serile de iarnă, la care cei care participă lucrează și totodată petrec, spunând povești, glume, ghicitori. Aceste lucruri le-au făcut și tinerii împreună cu adulții din Faraoani: s-au bucurat, au împărtășit diferite povestiri amuzante și nu în ultimul rând au încins o horă, cum numai faraoneni știu să o facă.

Încă de la intrarea în Oratoriu se simțea un miros specific de sărbătoare... mirosul dulce al prăjiturilor, al gogoșilor și nu în utimul rând al popcorn-ului care ne-au însoțit toată seara. Pe lângă aceste gustări, organizatorii au pregătit scenete care ne-au adus tuturor zâmbetul pe buze, dansuri populare și concursuri care ne-au făcut să ne ridicăm repede de pe scaune pentru a participa, sau a ne susține favoriții.

Surpriza serii a fost mămăliguța caldă cu brânză, care i-a adunat pe toți în jurul mesei, iar după o masă caldă a urmat bineînțeles mult dans și voie bună.

Mulțumim celor care au organizat această șezătoare dar și celor care au răspuns invitației de a ni se alătura la acestă bucurie, și care prin prezența și bucuria lor au contribuit la înfrumusețarea acestei seri.

În speranța că anul viitor ne vom întâlni la fel de mulți și de voioși, îi mulțumim lui Dumnezeu pentru momentele de bucurie, de prietenie pe care le-am trăit în acestă seară, rugându-l să ne întărească relațiile și să ne ajute ca acest zâmbet care ne-a însoțit pe tot parcursul serii să îl avem pe fețele noastre în fiecare moment al zilei.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Mariana Ciuraru

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com