Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Schimb de experiență între tinerii parohiilor "Sfântul Anton de Padova" Iași și "Sfântul Anton de Padova" Faraoani

La propunerea preoților vicari din parohiile "Sfântul Anton de Padova" Iași și "Sfântul Anton de Padova" Faraoani, tinerii din aceste două parohii au acceptat provocarea de a face un schimb de experiență. Acesta a avut loc în Parohia "Sfântul Anton de Padova" Iași. Tema acestei întâlniri a fost, după îndemnul Sfântului Părinte papa "Bucurați-vă mereu în Domnul!".

Pe parcursul a trei zile (20-22 aprilie) tinerii au petrecut momente foarte frumoase în care s-au cunoscut, au legat prietenii, au meditat, s-au rugat și s-au distrat împreună. Vineri, în prima zi a schimbului de experiență, am participat la Sfânta Liturghie animată de tinerii din Iași, iar la predică am ascultat învățăturile părintelui Ionuț Imbrișcă (vicar în Parohia "Sf. Anton de Padova" Iași) care ne-a propus să reținem "ingredientele" unei "rețete" a bucuriei. După sfânta Liturghie am făcut cunoștință cu tinerii din Iași și apoi ne-am pus la masă. Deoarece trebuie să facem și mișcare, după masă unii tineri au jucat volei iar alții au jucat fotbal. Și cum totul are o limită, la sfârșitul zilei tinerii din Faraoani au fost primiți foarte călduros în casele tinerilor din Iași.

Sâmbătă, ziua a început în forță prin jocuri de cunoaștere. După prânzul delicios a avut loc prezentarea activităților parohiilor din care facem parte. Cu credință în suflet am participat la sfânta Liturghie animată de tinerii din Faraoani, iar pr. Cătălin (vicar în Parohia "Sf. Anton de Padova" Faraoani) ne-a reamintit cele șapte "ingrediente" ale "rețetei" bucuriei. După sfânta Liturghie am participat cu toții la programul artistic pregătit de ambele parohii și ne-am descrețit frunțile prin glume, jocuri, scenete și dansuri.

În ultima zi a schimbului de experiență, pr. Ionuț ne-a pregătit o cateheză cu totul specială în care ne îndemna să păstrăm bucuria adevărată în inimi și să nu fim egoiști cu privire la bucuria dăruită altora. După cateheza am avut plăcuta ocazie de a vizita Grădina Botanică din Iași și de a ne plimba prin Parcul Copou.

Când s-a tras linia de final a schimbului de experiență am recapitulat cele șapte "ingrediente" ale "rețetei" bucuriei. Acestea sunt:
1. Inima este făcută pentru bucurie;
2. Dumnezeu este izvorul bucuriei;
3. A păstra în inimă bucuria iubirii;
4. A păstra în inimă bucuria creștină;
5. Bucuria convertirii;
6. Bucuria în încercări;
7. Martori ai bucuriei.

La final am participat la sfânta Liturghie și i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru toate activitățile frumoase petrecute împreună, pentru prieteniile pe care le-am legat și pentru învățăturile pe care le-am deprins.

Câțiva tineri din Faraoani au vrut să ne împărtășească unele păreri:

  • "Aceste trei zile au fost nemaipomenite. Nu mă așteptam să cunosc așa mulți tineri. Nu mai spun faptul ca am fost cazați la ei acasă, a fost minunat; toți ne-au primit cu cel mai drag "bun venit!". Jocurile, cateheza și mâncarea au fost extraordinare. Ceea ce mi-a plăcut a fost momentul artistic unde cu toții ne-am simțit super bine. Cel mai neplăcut lucru a fost plecarea, de aceea sper că îi vom vedea și pe ei cât mai curând la Faraoani. Ceea ce este și mai frumos este că încă ținem legătura. Este de neuitat acest schimb de experiență!" (Andreea Cochiorca)
  • "Minunatele zile pe care le-am trăit la acest schimb de experiență sunt de neuitat. Am avut șansa să cunosc alte persoane de vârsta mea și să văd diferitele activități pe care le desfășoară în parohie, dar și mediul în care trăiesc și m-a făcut să ajung la următoarea concluzie: că oriunde ai merge pe cine întâlnești ai ocazia să înveți multe lucruri noi pe care până atunci nu le știai. Le mulțumesc tinerilor din Iași pentru ospitalitatea lor și sunt bucuroasă că am avut prilejul să îi cunosc." (Gabriela Frâncu)

Mai multe imagini puteți vedea în albumele foto partea I și partea a II-a.

Andrei Iulia

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com