Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Ziua Bolnavului

La nivel diecezan, la 13 mai se sărbătorește Ziua Bolnavului, o zi de mare sărbătoare pentru toți cei care se află în suferință, întrucât au posibilitatea de a participa la sfânta jertă a Liturghiei, dar este și o zi de sărbătoare pentru toți oamenii.

La Faraoani, la sfânta Liturghie de la ora 11.00, au fost aduși toți bolnavii care au binevoit să vină, fie cu mașinile unor oameni cu suflet mare, fie cu microbuzul pus la dispoziție de către parohia din Faraoani. În biserică, bolnavii au recitat sfântul Rozariu și au participat cu evlavie și emoție la celebrare, sfânta Liturghie fiind prezidată de părintele paroh, Cîtia Anton, pr. vicar Rotăraș Ștefan Cătălin și de părintele Ababei Viorel care i-a încurajat la predică pe aceștia, în suferința lor, mulțumindu-i în același timp pr. paroh pentru toată munca depusă în comunitatea noastră, sfinția sa împlinind frumoasa vârstă de 50 ani.

Întrucât este luna mai, luna închinată Sfintei Fecioare Maria s-a făcut o procesiune pentru a o preaslăvi și ai aduce laudă, iar bolnavi nu au stat în biserică, ci ajutați de diferite persoane au ieșit și ei pentru a o preamării pe cea care ne este mamă.

După terminarea sfintei Liturghii, toți bolnavii au fost invitați la oratoriul unde le-a fost pregătite sarmanele, mălai, cozonac și pască, și s-au bucurat împreună de această minunată sărbătoare.

Îi mulțumim Domnului pentru această sărbătoare și pentru ziua frumoasă care ne-a dăruit, cerându-i să-i întărească în suferințele lor pe bolnavi și să-l binecuvânteze pe pr. paroh pentru a păstorii în continuare turma care i-a fost încredințată.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Simona Ciuraru

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com