Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Sărbătoarea diecezană a copiilor

Sărbătoarea diecezană a copilului, desfășurată anul acesta în parohia "Coborârea Duhului Sfânt" din Barați, a fost pentru parohia noastră o ocazie deosebită de a ne simți uniți și importanți. Pentru cei 75 de copii participanți la acest eveniment, ziua de 9 iunie 2012 a fost una dintre cele mai frumoase dar și mai angajante zi. Toți cei care am participant am fost plini de bucurie, fără de care nici nu puteam fi prezenți la această zi, dar și cu o mică grijă în inimă deoarece pregătirile pentru a două zi, în care urma să sărbătorim hramul bisericii noastre locale, "Sfântul Anton de Padova", era prezentă în dialogurile noastre.

Cu mic, cu mare, din primele momente în care am fost primiți la această sărbătoare, am încercat să fim la înălțime fie prin comportamentul nostru, fie prin activitatea pe care urma să o prezentă la programul artistic la care participam. Am participat alături de toți ceilalți copii la programul de rugăciune și la sfânta Liturghie celebrată de preasfințitul Petru Gherghel, episcop de Iași.

Nu au lipsit și momentele de pauză în care am servit gustarea de acasă dar ne-am și bucurat de sărmăluțele gustoase pe care gazdele ni le-au oferit.

Noi ne-am simțit foarte bine împreună și ne-am bucurat de prezența în mijlocul nostru a părintelui vicar Cătălin Rotăraș și a Surorilor Maria Bambina din comunitatea noastră.

Pe această cale vrem să-i felicităm pe copii din Barați și pe părintele paroh al acestei comunități pentru toate eforturile pe care le-au depus pentru ca noi, împreună cu toți copiii diecezei să ne putem bucura de sărbătoarea noastră.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com