Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Sărbătoarea comunității - hramul bisericii "Sfântul Anton de Padova"

Duminică, 10 iunie 2012, comunitatea din Faraoani s-a bucurat să-l sărbătorească pe patronul bisericii, Sfântul Anton de Padova, unul dintre cei mai mari sfinți din istorie. Această sărbătoare a fost un prilej de bucurie de a avea aproape invitați speciali, consăteni și oaspeți care, prin prezența și rugăciunea lor, au dorit să fie în comuniune cu toți credincioșii parohiei.

Pregătirile au început din timp. Fiecare familie și-a realizat planurile propuse pentru a transforma ceea ce nu era primitor într-un loc plăcut, care încântă ochii. Și, pentru că Biserica este casa tuturor, în care putem reveni de fiecare dată când ne dorim, a fost una dintre primele locuri pregătite. Înainte cu o săptămână, credincioșii au dat timp pentru curățenie, partea din altar, navele laterale și cea principală, băncile, fiecare luându-și o porțiune pentru a spăla.

Într-o biserică frumos împodobită, duminică, la ora 11.00, a fost celebrată Sfânta Liturgie solemnă. Toți au fost invitați să îl primească pe Sfântul Anton ca un model de virtuți și să se apropie de el, prin sfințenia care îl caracterizează. În cadrul predicii, pr. prof. dr. Ștefan Lupu a subliniat intervențiile minunate pe care le-a avut patronul comunității de-a lungul istoriei Bisericii, într-un mod special în cazul pierderilor de bunuri, problemelor familiare, lepădarea de unele vicii. A pus accent pe simplitatea vieții acestui tânăr crescut într-o familie modestă și timpul acordat rugăciunii și solidarității între frații, înflăcărat de spiritul misionar. Apropierea credincioșilor de acest sfânt, a celor din Biserica Catolică, dar și din Biserica Ortodoxă, este justificată prin minunile care se săvârșesc zilnic prin mijlocirea lui.

Pregătirea spirituală prin sacramentul spovezii, rugăciunea credincioșilor, prezentarea darurilor, cântecele venite din inimă au făcut ca această sărbătoare să fie cât se poate de frumoasă.

Sfântul Anton de Padova să ne mijlocească harul de a nu risipi entuziasmul sfânt pe care l-am primit în această zi deosebită, iar Maria, Fecioară credinciosă, să întărească fidelitatea noastră în momentele dificile prin haruri bogate și fapte concrete de iubire.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto

Roca Boldog Alina

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com