Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

"Eu sunt Kolping", seminar de formare pentru tineri

În casa Kolping din Ploscuțeni a avut loc în perioada 22-24 iunie 2012 seminarul de formare pentru membrii tineri ai asociației. Seminarul a avut tema "Eu sunt Kolping".

Asociația regională Kolping Moldova a organizat acest seminar pentru tinerii din comunitățile unde există grupuri Kolping. Au participat tineri din: FK Faraoani, FK Valea Seacă, FK Oituz și FK Ploscuțeni.

Obiectivele acestui seminar au fost:
- Cunoașterea de către tineri a misiunii și rolului asociației la nivel local, regional și național.
- Obținerea unui impuls în implicarea lor reală și eficientă la nivel de asociație locală.
- Asimilarea de instrumente și metode de organizare și desfășurare a acțiunilor și proiectelor locale.
- Posibilitatea de cunoaștere a tinerilor și întărirea motivației lor pentru a face parte activ din asociația noastră.
- Punerea împreună a bunelor practici, reușitelor și eșecurilor de la nivel local din fiecare comunitate participant pentru a învăța unii de la alții.

Programul seminarului a mai cuprins discuții cu părintele Bogdan Catană, praeses-ul Kolping Moldova, rugăciunea de seară, vizita la obiective turistice din zonă.

Duminică, cu toții am participat la Liturghia comunității din Ploscuțeni unde tinerii au animat sfânta Liturghie, iar părintele paroh Carmil Farțade a subliniat printre altele rolul real al tinerilor în viața bisericii și în viața curată și demnă a familiei zilelor noastre.

Mulțumim tuturor tinerilor pentru participare, mulțumim Familiei Kolping din Ploscuțeni pentru găzduire.

Trebuie să fim activi în comunitățile noastre, să ne organizăm bine, să credem că noi putem organiza acțiuni care pot aduce un plus de încredere, civilizație și formare în comunitățile noastre.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto

Corneliu Bulai

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com