Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Primiția pr. Daniel Frâncu

"Mergeți în toată lumea și predicați evanghelia la toată făptura". Cu acest mesaj a fost întâmpinat părintele nou sfințit pr. Daniel Frâncu, care a celebrat prima Liturghie în satul în care s-a născut, duminică, 15 iulie 2012, la Liturghia solemnă de la ora 11.00.

După ce a fost sfințit ca diacon la 8 decembrie 2011, Daniel Frâncu a fost sfințit ca preot anul acesta la 29 iunie 2012, în catedrala "Sfânta Fecioară Regină" din Iași, prin impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare a PS Petru Gherghel, episcop de Iași.

Sfânta Liturghie din localitatea natală a început cu un cuvânt de salut din partea părintelui paroh, după care părintele primițiant a prezidat sfânta liturghie având alături pe preoții din parohie, dar și pe pr. Valentin, originar din Valea Mare, dar care activează în Italia.

Plin de emoții, părintele pr. Daniel Frâncu, la sfârșitul sfintei Liturghii a mulțumit tuturor credincioșilor din Faraoni, și într-un mod deosebit acelora care s-au rugat pentru el. Apoi a mulțumit părintelui paroh, părintelui vicar, părintelui predicator. A urmat părintele paroh Anton Cîtia care i-a transmis multe urări de bine, de sănătate și success pe viitor, atât din partea sfinției sale, cât și din partea întregii comunități.

Îi dorim ca pe viitor să aibă parte de mult curaj și putere să treacă peste toate greutățile și ispitele de care se va izbi de acum înainte și să își poată duce la îndeplinire misiunea la care a fost chemat de către Dumnezeu.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com