Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

GREF 2012 - Prietenie pentru fericire

Un grup de 250 de copii din Faraoani, alături de părintele vicar Cătălin Rotăraș și tinerii animatori au trăit o experiență foarte frumoasă. Timp de două săptămâni copii și animatori s-au bucurat din plin de perioada GREF-ului.

GREF-ul a început anul acesta la 6 august și s-a încheiat vineri, 17 august, cu un spectacol foarte reușit. Celor 41 de animatori de la Faraoani, li s-au alăturat un grup de 20 de tineri scout-iști veniți de la Lovere, Italia. Foarte surprinși dar bucuroși de primirea călduroasă, tinerii italieni s-au acomodat ușor și au legat prietenii frumoase atât cu animatorii români cât și cu copii.

Printre jocuri, cântece, bansuri și multă veselie grupul numeros de copii și animatori a avut parte de două săptămâni educative. Tema GREF-ului a fost "Prietenie pentru fericire" și, a avut ca sursă de inspirație viața de familie a sfântului Don Bosco. Astfel copii au fost capabili să-și însușească anumite calități pe care le-a avut și Don Bosco precum: onestitate, responsabilitate, ospitalitate, răbdare, mulțumire, sinceritate și încredere. Ei au înțeles că adevăratul prieten care nu dezamăgește niciodată este Isus Cristos.

Copii au mai participat și la activitățile de atelier, unde au reușit sa confecționeze: medalioane, rame, flori din hârtie și picturi pe ghips. Aceste au fost scoase la vânzare pentru a da o mână de ajutor copiilor din Africa.

La sfârșitul acestei experiențe fiecare participant avea un regret că se termină această activitate dar se poate lăuda că venind la acest GREF și-a mai făcut cel puțin un nou prieten.

Mai multe imagini puteți vedea în albumele foto parte întâi și partea a doua.

Diana Roca

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com