Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Un diacon franciscan originar din Faraoani

În ziua de 4 octombrie 2012, dată la care Biserica celebrează sărbătoarea sfântului Francisc de Assisi, la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, odată cu sărbătorirea fondatorului Ordinului Franciscan și hramul Institutului, a avut loc sfințirea a 20 de diaconi: 16 pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali - Provincia "Sf. Iosif" din România, trei pentru Ordinul Fraților Minori Capucini - Custodia "Fericitul Ieremia" din România și unul pentru Congregația "Fii Iubirii Milostive".

Printre cei 16 candidați Ordinul Fraților Minori Conventuali - Provincia "Sf. Iosif" din România face parte și Marius-Cătălin Alistar, un tânăr din parohia noastră. La acest moment de sărbătoare au participat numeroși prieteni, rude și apropiați ai fratelui din comuna noastră.

S-a născut la data de 24 iunie 1984 în comuna Faraoani, județul Bacău. După absolvirea studiilor gimnaziale în mare parte în satul natal, urmează Seminarul minor al Fraților Franciscani de la Roman în perioada 2000-2004. Continuă formarea apoi la Postulandatul Franciscan din Huși și mai apoi Noviciatul la Prăjești unde face profesiunea temporară la data de 9 septembrie 2007. Din același an începe ciclul studiilor filosofice pentru doi ani la Institutul Teologic din Roman, iar apoi Facultatea de Teologie Pastorală din cadrul aceleeași universități unde susține cu succes Licența în Teologie. Anul 2011 va aduce în viața fratelui Marius-Cătălin Alistar momentul deciziei finale de a face pentru tot restul vieții voturile religioase solemne. Din darul Domnului, la data de 4 octombrie 2012, sărbătoarea sfântului Francisc, în mâinile PS Petru Gherghel, primește hirotonirea diaconală pentru a exercita mandatul de slujire a Bisericii lui Cristos în mijlocul oamenilor.

Dorindu-i mult succes în activitatea pastorală, îl încredințăm Domnului pe pr. diac. Marius-Cătălin Alistar și fie ca binecuvântarea lui să fie mereu asupra sa.

* * *

Scurtă mărturie a fr. Marius-Cătălin Alistar

"Isus s-a sculat de la cină, a luat un ștergar și a început să spele picioarele ucenicilor" (cf. In 13,3-5).
Asemenea exemplului lui Isus, un nou început. De slujire, pentru că asta înseamnă diacon. Iată că după doisprezece ani la școala lui Isus, apare și prima misiune oficială în Biserică: aceea de diacon. O slujire specială, binecuvântată. Deosebită. Iar cuvintele nu pot exprima sentimentele. A fost un moment extraordinar de har și binecuvântare consacrarea diaconală care a avut loc la Roman în data de 4 octombrie. Și inima simte puternic, reacționează. Se lărgește, devine încăpătoare pentru toți cei care așteaptă spălarea picioarelor asemenea gestului Mântuitorului. Și nu sunt puțini. Oamenii de toate felurile , familiile noastre creștine, cu toții așteaptă un cuvânt de încurajare, o vorbă de întărire, un exemplu de slujire. Iar preoți precursori precum pr. Mareș, pr. Gherghina, pr. Ghiurca mă motivează să mă dăruiesc mai mult, și mai mult. Chiar dacă în decursul timpului au fost și momente când drumul părea dificil sau chiar imposibil, Domnul a avut grijă să îmi ofere și numeroase momente care să îmi taie respirația, momente când am simțit într-adevăr prezența Sa și mai ales momente în care am avut certitudinea prin semne concrete că acesta este drumul meu. Și sunt recunoscător veșnic Domnului. Una din posibilele explicații ale stolei diaconale așezate pe umărul stâng al diaconului și care parcurge inima este chiar faptul de a exercita această misiune cu toată afecțiunea, din toată inima. De aceea aș dori să iau drept motto pentru această misiune specială tocmai această caracteristică: din inimă pentru inimi!
Mulțumesc Domnului pentru darul oferit și tuturor celor care m-au susținut de-a lungul timpului, binefăcători, rude, prieteni, apropiați.
Domnul să vă binecuvânteze pe toți!!!

Pace și Bine!!!

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com