Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Ziua recoltei - zi de mulțumire, zi de recunoștință

Duminică, 28 octombrie 2012, într-o atmosferă de sărbătoare, întreaga comunitate din Faraoani a dorit să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru toate roadele primite din prea marea Sa bunătate.

Totul a început cu Liturghia solemnă de la ora 11.00 în cadrul căreia fiecare i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru tot ce a primit. În cadrul predicii pr. Felix Roca, fiu al satului, ne-a amintit că trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu în orice clipa pentru tot ceea ce primim de la El și mai ales pentru roadele câmpului.

După sfânta Liturghie, copii, tinerii și adulții au pregătit un mic spectacol. Față de alți ani, anul acesta copiii s-au remarcat printr-un frumos moment artistic cu ajutorul unui colaj muzical în care au dorit să scoată în evidență activitățile specifice toamnei. Apoi publicul și-a descrețit frunțile savurând două scenete foarte amuzante pregătite de către tineri. Nici adulții nu au fost de neglijat ei remarcându-se prin costumele tradiționale românești.

Pentru că știm că fiecare sărbătoare are nevoie și de pregătire, părintele paroh, în numele comunității a mulțumit celor implicați, felicitându-i pentru această inițiativă și pentru modul în care au știut să se organizeze.

La finalul acestui spectacol, nimeni nu a plecat cu mana goala căci o familie cu suflet mare a dorit sa ofere tuturor o felie de cozonac și un pahar de suc, vin sau țuică.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru vremea buna de care am avut parte la această sărbătoare și pentru toți aceea care au făcut ca această sărbătoare să fie o reușită, dar nu în ultimul rând îi mulțumim lui Dumnezeu ca ne-a binecuvântat și anul acesta cu atâtea roade.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto

Andreea Cochiorca

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com