Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Sărbătoarea Sfântul Martin - patronul bisericii din cimitir

Ziua de duminică, 11 noembrie 2012, a adunat un număr mare de credincioși, atât din comunitatea Faraoani, cât și din Valea Mare, la biserica din cimitir, biserică care îl are ca patron pe Sfântul Martin de Tours.

Liturghia solemnă s-a celebrat la ora 11.00, în fața bisericii din cimitir, unde toți credincioșii s-au rugat cu evlavie atât pentru cei dragi care au trecut din această lume cât și pentru cei care au nevoie de ajutorul lui Dumnezeu prin mijlocirea Sfântului Martin. La sfârșitul sfintei Liturghii ne-am rugat împreună prohodul solemn pentru toți răposații comunității, după care preoții s-au rugat împreună cu noi la mormintele celor dragi.

Predica ne-a atras atenția asupra vieții sfântului Martin de Tours, numit și "Martin Milostivul" care a luptat energic pentru îndepărtarea obiceiurilor păgâne, pentru dărâmarea locurilor de închinare către idoli și mai ales pentru desființarea cultului arborilor sacri. Deși era episcop de Tours, a continuat să trăiască în simplitate, mâncând o singură dată pe zi, seara, dormind într-o chilie pe un sac cu cenușă și dăruind rugăciunii o mare parte din noapte.

În cei douăzeci și șase de ani de păstorire și-a căștigat iubirea săracilor și a tuturor celor nedreptățiți mai ales prin imensa lui generozitate. Îl rugăm pe acest mare sfânt să mijlocească pentru noi și pentru cei dragi ai noștri și fie ca prin exemplul lui să învățăm ce înseamnă adevărata generozitate.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a dat o vreme bună, care ne-a permis să ne adunăm cu toții în cimitir, de asemenea și tuturor preoților care au stat la dispoziția noastră și s-au rugat pentru sufletele celor care au trecut la Domnul.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto

Mariana Ciuraru

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com