Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Adeziunea la Acțiunea Catolică

Sâmbătă, 8 decembrie 2012, comunitatea Faraoani a trăit o dublă sărbătoare: în primul rând sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri și în al doilea rând, sărbătoarea depunerii, respectiv reînnoirii adeziunii la Acțiunea Catolică. În fața altarului 18 tineri si 16 adulți și-au reînnoit această adeziune, iar 7 tineri și 6 adulți au depus pentru prima dată adeziunea în marea familie a Acțiunii Catolice. Pe langă acest număr se adaugă și 10 simpatizanți, care anul acesta s-au angajat să cunoască mai bine această asociație și să o sprijine în activități.

Înainte să se bucure de această mare sărbătoare, membrii și simpatizanții Acțiunii Catolice s-au pregătit intens și au participat vineri, 30 noiembrie 2012, la Oratoriul din comunitate, la o zi de formare care a avut ca obiectiv aprofundarea credinței în rândul laicilor. Deoarece tema și motto-ul noului an asociativ ne îndeamnă să medităm la întrebarea "Unde este credința voastră" (Lc 8,25) și să "redescoperim forța, frumusețea și bucuria credinței" toți cei prezenți la această zi au propus diferite metode prin care fiecare dintre noi să trăiască acest an al credinței cu disponibilitate și responsabilitate.

Pe lângă pregătirea spirituală, membrii AC au avut grijă și ca ziua lor de adeziune să fie frumoasă și trăită intens; astfel prezenți în Biserică au participa cu toată bucuria la Sfânta Liturghie de la ora 11.00, celebrată de pr. Rotăraș Ștefan-Cătălin, în cadrul căreia și-au exprimat dorința de a ieși din anonimat și de sluji Bisericii, fiind astfel sare și lumină pentru toți cei care îi înconjoară. De altfel, prin acest gest ei au intenționat să își declare disponibilitatea și răspunsul lor pozitiv în a parcurge cu fidelitate, etapele anului asociativ, atât la nivel parohial cât și la nivel diecezan.

La finalul sfintei Liturgii, pr. paroh i-a felicitat pe toți cei care au avut curaj să se angajeze în această misiune și i-a încurajat pe toți cei aflați în Biserică să se angajeze în astfel de acțiuni, deoarece fiecare dintre noi trebuie să arătăm că credem în Dumnezeu, nu doar prin vorbe, ci și prin fapte. După acesta, toți membrii și simpatizanții s-au adunat în Oratoriu, pentru a sta la masă ca o adevărată familie. Pe lângă delicatesele pregătite cu grijă, a fost și un joc care ne-a încurajat să lucrăm ca o adevărată echipă și să îi apăram pe cei din grupul nostru, deoarece doar așa vom ieși învingători. De asemenea, s-a jucat și jocul "Îngerașul", care ne îndeamnă pe toți să ne rugăm unii pentru ceilalți.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste persoane care au vrut ca prin această angajare să facă să crească darul de a fi în Biserică laici responsabili în cadrul Acțiunii Catolice și îl rugăm să vegheze mereu asupra lor, pentru a îndeplini cu adevărat această misiune la care au fost chemați.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto

Mariana Ciuraru

 • Sector Adulți
  1. Duma Angela
  2. Duma Angelica
  3. Duma Ioan
  4. Cosa Petru
  5. Cosa Clara
  6. Cochior Gheorghe
  7. Benchea Magda
  8. Butac Tereza
  9. Matei Roza
  10. Sar Lucreția
  11. Matei Tereza
  12. Farcaș Tereza
  13. Patrașcu Emilian
  14. Patrașcu Cristina
  15. Andrei Veronica
  16. Berbecaru Varvara
 • Sector tineri
  1. Andrei Iulia
  2. Antal Lucian
  3. Bortos Petrică
  4. Cancel Cosmin
  5. Ciuraru Mariana
  6. Cochiorca Alina
  7. Coșa Rita
  8. Duma Ana Maria
  9. Duma Iuliana
  10. Farcaș Bianca
  11. Farcaș Cristi
  12. Frâncu Andreea Gabriela
  13. Ghiurca Viorel
  14. Habavnic Andrei
  15. Patrașcu Laura
  16. Patrașcu Oana
  17. Sabău Nicoleta
  18. Vaida Silvia
  19. Andreea Cochiorca
 • Simpatizanți
  1. Blaj Alexandra
  2. Bortoș Iulia
  3. Cochiorca Alexandru
  4. Duma Mihaela
  5. Farțadi Rita
  6. Mădălina Patrașcu
  7. Sar Roxana
  8. Andrei Bolog Emilian
  9. Sabina Francu
Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com