Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Sărbătoarea familiilor

În ultima duminică din anul calendaristic 2012, întreaga Biserică a sărbătorit Sfânta Familie, adică pe Maria și Iosif, exemple vii de iubire pentru toate familiile creștine din lumea aceasta, familie în sânul căreia Mântuitorul nostru Isus Cristos s-a născut, a crescut învățând astfel dragostea față de Dumnezeu.

Respectând tradiția și anul acesta, la 30 ianuarie, s-au prezentat la picioarele altarului familiile din comunitatea noastră care fie au încheiat anul acesta legământul sfânt al căsătoriei, fiind astfel la început de drum, familiile care deja au trăit în slujire unul față de altul 25 de ani, iar cu regret s-a constatat lipsa familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, care deși existente în comunitate, anul acesta nu au dorit să se prezinte.

Familiile care nu s-au încadrat în aceste categorii prezentate anterior, s-au așezat în băncile din centrul bisericii unul lângă celălalt, bărbat și femeie, așa cum odinioară de bună voie s-au prezentat în fața altarului.

În cadrul predicii, părintele Augustin Pascaru a evidențiat rolul și importanța familiilor în ceea ce privește rodnicia acestora, făcându-le să înțeleagă binecuvântarea lui Dumnezeu care se revarsă asupra lor când un copil vine pe lume, îndemnându-i astfel să primească toți copii pe care Dumnezeu îi oferă.

Rolul acestora nu se rezumă doar la a da naștere copiilor, familia având un rol deosebit de important în educarea copiilor pe care trebuie să îi crească conform Legii lui Dumnezeu, dar mai ales părinții trebuie să fie, prin vorbă și faptă, un exemplu pozitiv pentru copii.

Așadar, privind la Sfânta Familie din Nazaret: mamelor fiți smerite asemenea sfintei Fecioare Maria, taților fiți un exemplu bun pentru copiii voștri asemenea sfântului Iosif, iar voi copiilor privind la exemplul lui Isus ascultați de părinții voștri!

Sărbătoarea s-a încheiat primind cu sufletul deschis un grup de colindători: ansamblul "Ecoul din vale".

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto

Alexandra Blaj

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com