Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Voie bună la Slănic Moldova

În perioada 9-13 ianuarie 2013 s-a desfășurat la oratoriul "Sfânta Cruce" Faraoani mini GREF-ul pentru acei copii care au dorit să iasă din anonimat și să învețe să fie utili (ateliere de joacă, teatru, cusut, bucătărie, dans). Pentru ca aceste zile să fie de neuitat a fost nevoie și de ajutorul animatorilor atât tineri cât și adulții care au dorit ca din ceea ce ei știu să-i învețe și pe copiii.

După aceste zile frumoase animatorii care au participat la acest mini GREF împreună cu surorile Maria Bambina au hotărât să petreacă două zile la Slănic Moldova. Drumul până acolo a fost lung dar distractiv datorită jocurilor, muzicii și bunei dispoziții pe care fiecare dintre noi a luat-o cu el.

Odată ajunși și cazați la "Casa de odihnă Slănic Moldova" fiecare ne-am luat atribuțiile pe care le stabilisem de acasă. Ceea ce a fost mai frumos e că fiecare a încercat ca pentru masă să aducă câte ceva de acasă și așa mâncarea a fost mai gustoasă. Am încercat să avem un program cât mai flexibil în care fiecare să se simtă bine.

Ceea ce ne-a marcat cel mai mult a fost vizita la casa surorilor Victorine le Dieu unde am cunoscut 17 copii minunați și ne-am adus aminte cât de importantă este familia.

După cele două zile petrecute împreună a venit și momentul plecării, un moment destul de greu, dar ne-am propus să mai revenim la Slănic Moldova.

Ana Maria Duma, Iuliana Duma și Lidia Rita Coșa

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com