Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Uniți în rugăciune pentru cei din Ecuador

Într-o atmosferă de rugăciune și solidaritate, copiii, tinerii și credincioșii comunei Faraoani s-au adunat miercuri, 6 martie 2013, la biserică, pentru a prezenta în fața lui Dumnezeu o intenție specială pentru toate persoanele, pentru toți preoții plecați în misiune și pentru oamenii care trăiesc în zonele în care cuvântul lui Dumnezeu ajunge mai greu.

În mijlocul nostru a fost prezent pr. Ioan-Nicu Blaj, care s-a rugat împreună cu noi, participând la Calea sfintei Cruci și celebrând sfânta Liturghie. În cadrul predicii, părintele misionar ne-a împărtășit din experiența sa din Ecuador.

Părintele Ioan-Nicu Blaj este paroh al Parohiei "Santa Lucia" din Dieceza de Guayaquil; păstorește această comunitate cu multă dăruire, având în grija sa aproximativ 100 de sate, care sunt la distanțe destul de mari unele față de celelalte, tocmai de aceea se întâmplă ca să ajungă prin sate o dată la lună. Fiecare dintre noi știm că activitatea de misionar nu este una ușoară, tocmai de aceea părintele ne-a îndemnat să ne rugăm pentru cei de acolo, pentru ca ei să fie deschiși spre a primi Cuvântul lui Dumnezeu și pentru a-i sluji.

Un lucru care ne-a suprins și în același timp ne-a bucurat este faptul ca oamenii din comunitațile de acolo simt nevoia de a primi o învățătură bună, dar din păcate, de cele mai multe ori, nu este suficient ca o singură dată pe lună aceștia să primescă acestă învățătură. Din acest motiv, pr. Nicu se confrută deseori cu diferite grupuri care încearcă să atragă acești oameni de partea lor, tocmai de aceea părintele vrea să construiască o mică capelă în aceste sate, pentru ca oamenii să aibă siguranța că aparțin unei comunități catolice, și pentru ca Liturghiile care se celebrează să nu mai fie la umbra unui copac.

Îi mulțumim pr. Ioan Nicu Blaj pentru că a ales să împărtășescă cu noi aceste experiențe, și îl rugăm pe Dumnezeu să-i întărească pe toți misionarii noștri, să le de-a putere și încredere, pentru a reuși să conducă cât mai mulți oameni spre adevărata cale care duce la Dumnezeu.

Mariana Ciuraru

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com