Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Investirea noului consiliu pastoral parohial

Ziua de 10 martie 2013 pentru comunitatea din Faraoani a fost una memorabilă din mai multe motive: prezența Excelenței sale Aurel Percă, episcop auxiliar, cu ocazia investirii noului consiliu pastoral parohial și spectacolul dedicat tuturor mamelor din comunitate cu ocazia zilei de 8 martie.

Cu mic, cu mare, întreaga comunitate s-a adunat la sfânta Liturghie de la ora 11.00, unde Preasfințitul Aurel în cadrul predicii i-a încurajat pe noii membri ai consiliului pastoral în noua lor misiune și i-a îndemnat pe credincioși să colaboreze pentru ca acești membri să-și ducă până la capăt misiunea încredințată.

După predică a urmat momentul în care cei 33 de membri ai Consiliului Parohial Pastoral și-au manifestat dorința de a colabora împreună cu părintele paroh la bunul mers al parohiei. Acest eveniment este unul de importanță spirituală majoră pentru credincioșii din Faraoani și nu numai, deoarece Consiliul Pastoral Parohial este primul consiliu instituit în scopul sprijinirii părintelui paroh în activitatea sa de ghidare spirituală a comunității. Consiliul, format din 33 de membri, este constituit pe o perioadă de cinci ani și are în componența sa: domnul dascăl, profesoara de religie, sora care se ocupă de oratoriu, feciori de biserică, comitetul bisericesc și persoanele responsabile cu ordinea și curățenia în biserică, din cele zece sectoare.

Prin directă implicare și dăruire a surorilor comunității Maria Bambina, această zi a avut o dublă semantica, fiind organizat și un moment artistic de către tinerii și copiii din comunitate în vederea reamintirii importanței femeii și a mamei în viețile noastre. Micile suflete au pregătit o scenetă și o serie de cântece care au încântat publicul spectator. În timpul spectacolului, tinerii au oferit doamnelor și domnișoarelor câte un mărțișor confecționat de copiii parohiei.

Ziua de 10 martie 2013 rămâne o zi semnificativă în calendarul comunității din Faraoani fiind marcată de cele două evenimente, recunoașterea valorii femeii și, respectiv, constituirea temeliei de sprijin pentru ghidarea spirituală a comunității - fondarea Consiliului Pastoral Parohial.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Valentina Mitrea

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com