Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Prima Sfânta Împărtășanie

Pentru 41 de copii din clasa a III-a, duminică, 7 aprilie 2014, a fost o zi emoționantă și plină de bucurie pentru că pentru prima dată l-au primit pe Isus în inima lor. Acești copii au putut trăi această zi frumoasă după o perioadă intensă de pregătire parcursă cu părintele Augustin Pascaru.

Însoțiți de părinți, nași, rude, doamnele lor învățătoare și de întreaga comunitate parohială îmbrăcați în haine albe au intrat în procesiune în biserică într-o atmosferă de mare sărbătoare cu dorința de a-l primi pe Isus în inima și viața lor.

La predică părintele Eduard Pătrașcu i-a invitat pe copii să conștientizeze marele dar pe care-l primesc și să se apropie cât mai des cu inima curată de Isus prezent în sfânta Taină, participând la sfânta Liturghie.

După sfânta Liturghie copii au primit o amintire care le aducă aminte de această zi importantă din viața lor și un mic cadou din partea parohiei, iar apoi fiecare s-a retras in familie pentru a continua sărbătoarea.

Impresii de la Prima Sfântă Împărtășanie:

"De prima Sfântă Împărtășanie toți copiii eram prezenți, îmbrăcați în haine albe. Când am ajuns în biserică stăteam cu mâinile împreunate. Trei copii au citit lectura si au cântat psalmul. Eram emoționați și așteptam să-l primim pe Isus în sufletul nostru. Părintele a făcut predica, ne-a lăudat și a spus să nu uităm niciodată ziua aceea. Doamnele învățătoare și d-na profesoară de religie au venit să ne vadă. Am ținut în mână lumănări și am făcut promisiuni. L-am primit pe Isus în sufletul nostru, apoi am mers afară și am făcut poze. Ne-am dus la Oratoriu, am primit un cadou si o amintire frumoasă. Am mers acasă unde au sosit musafirii și am petrecut. Aceea zi a fost foarte frumoasă și de neuitat".

Patrașcu Iolanda

"Iată ziua mult așteptată, ziua de 7 Aprilie 2013. Este o zi specială plină de bucurie, întâlnirea mea cu Isus. Deși afară era o zi cam înnorată, inima mea era plină de bucurie. Iată-mă ajuns și la Oratoriu, acolo copiii erau îmbrăcați în haine albe.Toți eram frumoși și plini de bucurie și cu emoții în suflet. A sosit momentul intrării în biserică unde am fost conduși de Crucea Procesională.Toți copiii am fost în centrul atenției.Toate mișcările noastre au fost văzute de doamna învățătoare, de doamna profesoară de Religie, părinți și nași.

Iată-ne ajunși la momentul reînoirii făgăduinței noastre făcută de nași și de părinți la Botez. Pot să spun că m-am simțit ușurat reînoind făgăduința cu gura mea.

Totul a decurs așa de frumos, dăruindu-ne pacea unii cu alții, zâmbind bucuroși că ne-am împăcat cu Dumnezeu. Pot să spun că sunt mândru că sunt fiu a Lui Dumnezeu și voi respecta cu ajutorul Lui făgăduința făcută.

Îți mulțumesc Isuse că m-ai primit la Masa Ta cea Sfântă. Amin".

Bulai Ovidiu

"Duminică 7 aprilie 2013 a avut loc Prima Sfântă Impărtășanie a copiilor de clasa a III-a din satul nostru, printre acesti copii am fost si eu. La Sfanta Liturghie am venit toți însoțiți de părinți,nași, prieteni și invitați.

În timpul Sfintei Liturghii eu am avut emotii, duăa prediăa am aprins lumănările si ne-am reinoit făgăduintele făcute de părinti si de nasi la botez. Dupa aceea a urmat momentul când l-am primit pe Isus în inimile noastre. După Sfânta Liturghie părintele paroh ne-a felicitat si ne-a spus să mergem la Oratoriu pentru a primi câte o amintire de la acest moment important din viața noastră. Acasă am petrecut aceasă zi importantă cu părinții,bunicii si prietenii de familie.

A fost o zi frumoasă din toate punctele de vedere si nu o voi uita niciodată".

Menghereș Denisa

"7 Aprilie 2013 a fost o zi deosebită pentru clasa a 3-a deoarece fiecare copil l-a primit pe Isus în al său suflet. Am început încet, dar speranța de a termina cu bine nu ne-a părăsit, deși începeam să avem emoții. Am intrat încet și ne-am așezat în rând fiecare. Lecturile și Psalmul au fost citite cu emoții, de cei trei copii. După aceea,au fost aduse de noi darurile. Eu duceam lumânarea ce mirosea a iasomie. Imediat a sosit momentul de neuitat: primirea lui Isus în micile noastre suflețele. În final am ieșit afară, unde toți am dorit să facem fotografii. Înainte să plecăm acasă, a primit fiecare câte o amintire și o punguță cu niște dulciuri și fructe surpriză.

Ce eveniment minunat!"

Mitrea Alisa - Diana

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com