Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Adjudeni: Sărbătoarea Copiilor

Parohia "Coborârea Duhului Sfânt" din Adjudeni a fost sâmbătă, 1 iunie 2013, gazda "Sărbătorii Copiilor", o activitate diecezană, organizată de Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor, în strânsă colaborare cu parohia gazdă. Tema întâlnirii a fost "Suntem mesagerii lui Isus!". Aproape 4.500 de copii din 99 de parohii ale Diecezei de Iași, împreună cu aproximativ 500 de animatori și peste 70 de preoți, s-au adunat în jurul PS Petru Gherghel, răspunzând la invitația lui Isus de a fi mesagerii săi.

Sărbătoarea diecezană a copilului, desfășurată anul acesta în parohia "Coborârea Duhului Sfânt" din Adjudeni, a fost pentru parohia noastră o ocazie deosebită de a ne simți uniți și importanți. Pentru cei 105 copii participanți la acest eveniment din parohia noastră, ziua de 1 iunie 2013 a fost una dintre cele mai frumoase dar și mai angajante zi.

Cu mic, cu mare, din primele momente în care am fost primiți la această sărbătoare, am încercat să fim la înălțime fie prin comportamentul nostru, fie prin participarea la sfanta Liturghie. Am participat alături de toți ceilalți copii la programul de rugăciune și la sfânta Liturghie celebrată de preasfințitul Petru Gherghel, episcop de Iași.

Nu au lipsit și momentele de pauză în care am servit gustarea de acasă dar ne-am și bucurat de sărmăluțele gustoase pe care sora Maria împreuna cu familia ei ni le-au dăruit.

Noi ne-am simțit foarte bine împreună și ne-am bucurat de prezența în mijlocul nostru a părintelui vicar Cătălin Rotăraș și a Surorilor Maria Bambina din comunitatea noastră.

După binecuvântarea de la final a Preasfințitului Petru, am plecat spre casă, având în suflet bucuria și mândria că sunt și ei "mesageri ai lui Isus" și cu speranța neclintită că vor putea vesti minunăția lui Dumnezeu și la anul, la Sărbătoarea Copiilor care va avea loc în localitatea Valea Mare, din județul Bacău.

Pe această cale vrem să-i felicităm pe copii din Adjudeni și pe părintele paroh al acestei comunități pentru toate eforturile pe care le-au depus pentru ca noi, împreună cu toți copiii diecezei să ne putem bucura de sărbătoarea noastră.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com