Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

GREF 2013 - "Pinochio: responsabilitate și conștiință"

Zilele scurse între 24 iunie și 5 iulie 2013 au fost pentru unii copii banale, neînsemnate, dar pentru cei din Faraoani acestea au fost cu siguranță zile de bucurie, de joacă, timp în care, de la cel mai mic la cel mai mare, am avut câte ceva de învățat, au fost cu adevărat doua săptămâni în care împreună am fost un Grup, Recreativ, Estiv, Formativ.

În această perioadă minunată, satul a răsunat de strigăte de bucurie, de cântece, jocuri și bansuri căci un număr de aproximativ 200 de copii și 40 de animatori s-au întâlnit zi de zi de la ora 9.00 la 12.00 pentru a trăi momente de neuitat, bucuria fiecărei zile de GREF continuând la sfânta Liturghie.

Pe lângă jocuri, cântece și dans atenția noastră s-a îndreptat către viața lui Pinocchio, un băiețel năzdrăvan de la care, pe lângă multe alte lucruri, am învățat că indiferent de situația în care ne aflăm și de consecințe, noi trebuie să spunem întotdeauna adevărul, deci să nu mințim, căci ne spune Zâna că o minciună poate fi de două feluri: ori cu nasul lung, ori cu picioare scurte, așadar mai repede sau mai târziu aceasta va fi descoperită.

Copiii au mai participat și la activitățile de atelier, unde au reușit să confecționeze diferite lucruri din făină, apă și sare.

Sfârșitul acestei perioade a fost marcat printr-un spectacol ce a urmat imediat după sfânta Liturghie a încheierii GREF-ului. Acesta a fost pregătit de copii împreună cu animatorii lor, astfel fiecare clasă s-a evidențiat așa cum a știut mai bine.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Alexandra Blaj

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com