Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Invitație: Comemorare de 25 de ani la Faraoani

Duminică, 25 august 2013, orele 18.00, episcopul de Iași Petru Gherghel, va fi prezent în comunitatea noastră pentru a participa la Liturghia de comemorare a 25 de ani de la trecerea la cele veșnice a celor decedați în accidentul de pe Valea Uzului.

Pentru a nu-i da uitării pe înaintașii noștri și pentru a le arăta respectul și prețuirea noastră, ne vom uni în rugăciune în cimitir, unde la orele 18.00 urmează să se celebreze sfânta Liturghie de comemorare a celor ce au murit la 21 august 1988 în accidentul de pe Valea Uzului.

Vă așteptăm în număr cât mai mare pentru ca rugându-ne pentru cei răposați, care mai au de ispășit, să primească milostivire și îndurare de la Dumnezeu.

Chiar dacă au trecut 25 de ani de la acest eveniment să dăm dovadă că va rămâne mereu în amintirea noastră exemplul și mărturia lor de credință.

  • Îmi amintesc înmormântarea de parcă a fost ieri. 23 de sicrie erau în semicerc, lângă biserică, iar lângă ele rudele. Pe drum spre biserică văzusem deja fluviul de procesiuni de pe toate ulițele. Au fost multe familii care au pierdut atunci pe cineva. Autoritățile erau panicate, pentru că era spirit de revoltă. Pentru mine a fost foarte greu să le spun oamenilor ceva în acele momente. Mi-a venit ideea să le vorbesc despre suferința mai mare a unui nevinovat, Isus. Nimeni nu a scris nimic despre acea mare dramă”, a mărturisit episcopul romano-catolic de Iași, Petru Gherghel, care a oficiat înmormântarea catolicilor morți în accident. Cei patru ortodocși decedați în accident au fost înmormântați separat.

Pe site-ul www.parohiafaraoani.ro au fost publicate și alte știri și mărturii referitoare la acest eveniment:

Mărturia pr. Ioan Purcaru: Remember 21 august 1988

Mărturia pr. Augustin Bărbuț: Mărturia unui supraviețuitor

Comemorare 26 august 2007: În amintirea celor căzuți în accidentul de pe Valea Uzului

Comemorare 21 august 2008: Comemorare de 20 de ani

În săptămânalul 7 Est Reportaj despre eveniment

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com