Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului

PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august 2013, la ora 18.00. La celebrarea au participat mulți preoți și credincioși din comunitățile Faraoani și Valea Mare, dar și din localitățile din apropriere.

În urmă cu 25 de ani oamenii din Faraoani, Orbeni și Valea Mare au trăit o experiență tristă. Din aceste localități au murit 27 de persoane, din care majoritatea erau adolescenți și tineri cu vârste între 13 și 17 ani, în urma răsturnării unui camion cu remorcă care îi transporta spre jud. Harghita la recoltatul cartofilor.

În memoria acestui trist eveniment păstorul diecezei, alături de numeroși preoți și credincioși (rude și prieteni ai celor decedați) s-au adunat în cimitirul comun al celor din Faraoani și Valea Mare pentru a se ruga Domnului pentru sufletele celor decedați.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de PS Gherghel. Excelența sa a vorbit despre evenimentele de acum 25 de ani la care a participat în mod personal. Preasfințitul i-a încurajat pe cei prezenți și i-a îndemnat să meargă mai departe cu speranță că bunul Dumnezeu i-a primit în împărăția sa.

La finalul sfintei Liturghii cei prezenți au intonat un requiem pentru cele 27 de persoane care și-ai pierdut viața acum 25 de ani.

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Lista cu victimele accidentului de pe Valea Uzului (21 august 1988)

 • Faraoani

  1. Andrei Angelica

  2. Andrei Margareta

  3. Antal Ion

  4. Antal Margareta

  5. Antal Mihai

  6. Bortoș Maria

  7. Cancel Maria

  8. Cancel Marin

  9. Ciceu Ciprian

  10. Farcaș Antonina

  11. Farcaș Carol

  12. Farcaș Varvara

  13. Frâncu Ion

  14. Iștoc Eronim

  15. Patrașc Cristian

  16. Patrașcu Adrian

  17. Roca Cornelia

  18. Roca Varvara

  19. Sabău Cristian
    

 • Valea Mare

  1. Duma Daniel

  2. Ghiurca Verona

  3. Patrașcu Luța

  4. Farcaș Hulubaru Magda
    

 • Orbeni

  • 4 persoane

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com