Bun venit pe situl nostru! Domnul să te binecuvânteze!

Pregătire pentru celebrarea administrării Mirului

Dragi faraoaneni, într-o zi, acum câțiva ani, din iubirea voastră au luat ființă acești copii ai voștri. După naștere i-ați adus la biserică pentru a primi Botezul. Ați recunoscut astfel că există alături de iubirea voastră o iubire mult mai mare din care ne naștem cu toții: iubirea Dumnezeului și Tatălui nostru.

Iată, duminică 1 septembrie, cu bucurie, un pic de preocupare și emoție, vă prezentați în fața Domnului. Bucurie și preocupare pentru acești copii ai voștri care atunci se vor apropia de altar pentru a primi un nou dar: pentru a-l primi pe Duhul Sfânt cu darurile sale. Simțiți bucurie pentru că gingășia acestor copii are multe să ne învețe. Simțiți și preocupare, pentru că ne dăm seama că acest dar prețios este încredințat sărmanelor noastre mâini și puteri.

Voi, părinții și nașii, uniți cu întreaga comunitate parohială, în timp ce îi mulțumiți Domnului pentru această zi, îi cereți să vă susțină pentru a putea arăta întotdeauna copiilor voștri frumusețea întâlnirii cu Dumnezeu.

Acum, la începutul drumului lor de maturitate creștină, în fața lui Dumnezeu și a întregii comunități, vă rugăm dragi părinți și nași, să-i însoțiți pe acești copii în cadrul sfintei liturghii solemne a Mirului în ziua de duminică, 1 septembrie 2013, la ora 11.00 și să oferiți copiilor voștri un exemplu prin sfânta Spovadă și sfânta Împărtășanie.

Vă rugăm să implorați în rugăciune împreună cu noi prin Duhul Sfânt, darul credinței și darul unei iubiri curate pentru toți copiii și pentru familiile lor, ca prin viața lor creștină să-l preamărească pe Dumnezeu.

Administrarea Sfântului Mir
Duminică, 1 septembrie 2013, în biserica din Faraoani, 168 de copii au primit sacramentul sfântului Mir în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. După un timp de lungi pregătiri, a venit ziua în care copiii au primit darurile Duhului Sfânt. Pentru început, episcopul Aurel Percă a fost primit cu aplauze... [ continuare ]
Liturghie cu requiem pentru răposații accidentului de pe Valea Uzului
PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de comemorare a 25 de ani de la tragicul accident de pe Valea Uzului în care și-au pierdut viața 27 de persoane (19 din Faraoani, 4 din Valea Mare și 4 din Orbeni). Liturghia a fost celebrată în cimitirul din Faraoani, duminică, 25 august... [ continuare ]
Primiția pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.
Parohia Faraoani a avut bucuria ca fratele Marius-Cătălin Alistar, originar din această comunitate, să fie hirotonit preot pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, la 29 iunie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași, de către PS Petru Gherghel... [ continuare ]

© 2006-2018 Parohia Romano-Catolică Faraoani - tel.: +40-234-254015; e-mail: faraoani@gmail.com